Patru țări au plătit 750 de milioane de euro pentru 300 de milioane de vaccinuri anti-coronavirus! Când vor fi gata


Pandemia de coronavirus a îngenuncheat întreaga planetă, reușind în șase luni să ucidă peste 400.000 de persoane la nivel mondial.


Până în prezent, mai mult de 8 milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, însă niciun cercetător nu a reușit să explice cu exactitate cum se răspândește virusul care a fost descoperit pentru prima dată la finalul anului 2019 în orașul chinezesc Wuhan.

Încă de la începutul acestui an, în mai multe laboratoare din întreaga lume se lucrează intens pentru a se realiza un vaccine anti-coronavirus, iar recent autoritățile din Italia, Germania, Olanda şi Franţa au dezvăluit că au plătiti aproximativ 750 de milioane de euro către compania farmaceutică britanică AstraZeneca, pentru a crea 300 de milioane de doze ale vaccinului care să vindece persoanele infectate cu COVID-19.

Testele pentru realizarea vaccinului nu au fost încă încheiate, însă se așteaptă ca acesta să fie gata în următoarele luni, iar distribuirea lui să înceapă la finalul lui 2020. „Vorbim despre un pas foarte important. Vaccinul este crucial pentru combaterea virusului”, a spus Hugo de Jong, ministrul olandez al Sănătăţii.

Astfel, Italia, Germania, Olanda şi Franţa ar putea fi primele țări din Europa în care va ajunge vaccinul anti-coronavirus.

foto: ShutterStock

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies