Paula Seling, proiect de nutriție cu Florin Uceanu! Cum se întreține artista și ce a eliminat complet din alimentație


Paula Seling nu este doar o artistă complexă ci și o persoană care acordă o grijă deosebită mediului înconjurător. Vedeta pregătește proiecte noi și frumoase, printre care unul dintre acestea în colaborare cu Florin Uceanu, multiplu Campion Național și Balcanic la cuturism, care este de altfel antrenorul ei de sport de peste 14 ani. Paula Seling are multe lucruri de povestit și ni le spune acum, exclusiv, pentru Perfecte.ro!  


“Suntem în mare pericol!” De ce spune asta Paula Seling!

-    Paula, ești pasionată de nutriție. De când și ce anume te-a determinat să te orientezi către acest domeniu?

 
Nu pot să spun, neapărat, că sunt pasionată, ci având un metabolism mai lent, am încercat să înțeleg care sunt alimentele de la care pot să obțin cel mai mult beneficiu în așa fel încât aportul caloric să fie cât mai mic. Așa am aflat despre cele trei grupe mari de alimente, despre cum trebuie să le combini pentru a porni anumite reacții în organism, am înțeles care sunt beneficiile superalimentelor și de ce e important să îi dăm „de lucru” organismului nostru doar atât cât are nevoie, el este ca o uzină pe care trebuie să o păstrezi în stare bună, fără să o supra folosești, pentru a nu se „uza”, în felul acesta și corpul nostru se păstrează tânăr și sănătos. 


 
- Ce proiect pregătești în acest sens?
 
Pregătesc un proiect împreună cu Forin Uceanu, multiplu Campion Național și Balcanic la cuturism, el mă antrenează și îmi dă sfaturi de peste 14 ani. A devenit, în timp, alături de soția lui, unul din prietenii apropiați cu care am bucuria să și lucrez. Florin, la cei 55 de ani pe care îi are, arată impecabil, este la fel de „in forma” ca atunci când l-am cunoscut, când  „spulbera” concurența la concursurile de culturism. Ceea ce în cazul nostru funcționează, trebuie să funcționeze și în cazul altor oameni.

Dacă vreți, acest proiect poate fi privit ca un set de reguli simple, de respectat pe termen lung, dacă vrei să ai o viață sănătoasă, să arăți bine la orice vârstă, să fii cea mai bună variantă a ta, în orice moment și în orice situație. Pentru început, acest proiect va fi demarat pe pagina mea de Youtube , pe Facebook , așa că fiți pe fază, în curând începem. 
  

“Fiecare masă conține minim 50% crudități!”


-    Cum arată meniul tău? Ce conține?

 De mulți ani nu mai consum carne decât de pește. Am o dietă ovo-lacto-pesco-vegetariană și fiecare masă conține minim 50% crudități. Îmi fac băuturi gen smoothie cu super-alimente, mai ales atunci când nu am timp să gătesc ceva potrivit. Iau suplimente cu vitamine, cu B12, evit să consum medicamente și prefer tratamentele naturiste.

Dimineața, pe stomacul gol, când sunt acasă, dar și înainte de alte mese ale zilei, consum un pahar de apă cu sucul a două lămâi. Dacă simt că răcesc, nu mănânc nimic câteva ore, după ce am consumat lămâia, lăsând corpul să se concentreze pe lupta cu virusurile, fără să îi mai dau și eu altceva de făcut. De ceva vreme, funcționează, mai ales dacă iau un supliment cu antibiotic natural, gen ulei de sovarj combinat cu ulei de cuișoare. 
  
-    De cât timp faci sport cu Florin Uceanu? Ce exerciții practici cel mai des și care sunt rezultatele care se reflectă asupra organismului tău?

Fac sport cu Florin de peste 14 ani, lucrez corpul pe grupe, în trei antrenamente: spate cu umeri, piept și brațe, picioare și fesieri. Fac antrenamente cardio de două, trei ori pe săptămână și merg cu bicicleta, pe jos, sau cu trotineta de fiecare dată când am treburi personale prin oraș, prefer să fiu o mașină în minus, în trafic, în plus consum calorii și mă mențin în formă și nici nu produc noxe.

Eu  cred că trebuie să facem un efort să promovăm un stil de viață cât mai eco, suntem într-un punct, la nivel global, când efectul de seră nu mai poate fi remediat, temperatura globului a crescut cu un grad, toate aceste efecte de vreme extremă sunt consecințele vieții pe care o ducem, toți.  Plasticul a ajuns în oceane și este ingerat de pești sub formă de microparticule și ajunge tot în farfuriile noastre, asta ca să nu mai spun că pătrunde în pânza freatică și ajunge să fie îmbuteliată, noi o bem și apoi ne minunăm de ce cancerul este boala secolului...

Toate aceste lucruri se întorc împotriva noastră și ne trebuie un set de legi care să limiteze consumul de plastic de unică folosință, consumul de combustibili fosili, până nu e prea târziu.  Până când întreaga planetă se va trezi, efectele vor fi devastatoare, așa că, măcar ce ține de noi, trebuie făcut. Să reciclăm, să ne reducem noxele, să evităm pungile de plastic folosind plase de pânză, să evităm să cumpărăm apa în recipient de plastic, putem cumpăra în recipient de sticlă sau putem folosi apa de la robinet, filtrate (există o ofertă largă de filtre).

Recipientul de plastic, supus, schimbărilor de temperaturi, lasă în apa de băut tot felul de substanțe care nu sunt bune pentru noi. Dacă vreți să aflați mai multe, e suficient să dați un google. Precizez că nu sunt membră a niciunei organizații, încerc să fac tot ce ține de mine pentru a-i ajuta și pe alții să înțeleagă că suntem în mare pericol, ca întreaga viață de pe planetă.  


 
- Faci și înot, bazine... Doar ca să te eliberezi de stres sau și pentru sănătate și întreținere corporală?

Da, înot, în plus, alerg, atât pentru eliberare de stres cât și pentru întreținere corporală. Fac, mai nou, și un masaj terapeutic pentru corectarea poziției corpului, cumva pentru întreținerea coloanei vertebrale, la Fundația Varuna, un loc unde parcă renasc. Din cauza drumurilor multe și grele, cu mașina, a statului în studio, la calculator, a poziției de studiu, sunt multe tensiuni acumulate în coloană și am nevoie de aceste lucruri. 
  

related posts

Modifică setările cookies