Protest lipicios la muzeu. Doi tineri s-au lipit cu adeziv de un tablou și i-au sfidat pe agenții de pază


Doi tineri din Marea Britanie, activiști de mediu, i-au luat prin surprindere pe angajații muzeului The National Gallery din Londra. Cei doi s-au lipit cu adeziv de un tablou vechi de 200 de ani și au refuzat să renunțe la protest când agenții de pază le-au cerut asta.

Tag-uri: #protest #muzeu

Epoca protestelor a intrat într-o nouă eră. Nemulțumiții nu se mai leagă cu lanțuri de obiectivele importante, ci se lipesc de ele. Așa au făcut doi tineri, membri ai organizației de protecția mediului Just Stop Oil, luni, la The National Gallery din Londra.

Ei și-au turnat adeziv pe mâini și s-au lipit de tabloul Carul de transportat fân al pictorului englez John Constable. Lucrarea, realizată în 1821, este evaluată la peste 2 milioane de lire sterline și prezintă o porțiune din râul Stour, care împarte comitatele Suffolk și Essex.

Înainte de a se lipi cu adeziv de rama tabloului, cei doi protestatari au adăugat o versiune modificată a picturii, peste cea originală. În noul tablou, râul a fost înlocuit cu un drum asfaltat, verdeața din jur a lăsat loc coșurilor de fum ale unei fabrici, iar avioanele au luat locul păsărilor pe cer.

Gestul este unul simbolic și urmărește să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de extracțiile de petrol și gaze. Organizația Just Stop Oil a cerut Guvernului Regatului Unit să blocheze licențele pentru extracția viitoare de petrol și gaze.

Cei doi tineri, identificați sub numele Hannah Hunt și Eben Lazarus, au fost arestați, apoi eliberați după achitarea cauțiunii.

Alți cinci reprezentanți ai organizației au pătruns, duminică, pe circuitul de Formula 1 de la Silverstone (Marea Britanie) pentru a protesta pentru exploatarea excesivă a zăcămintelor de petrol și gaze.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies