Raluca Zenga, mama de profesie: cum isi educa cei doi copii si ce sfaturi le da tinerelor mamici EXCLUSIV


Raluca Zenga este o sotie si o mamica fericita. Ii prieste viata din Dubai, acolo unde isi educa cei doi copii in sistem american. Sotia antrenorului de fotbal Walter Zenga profita de experienta pe care a capatat-o crescand doi copii, oferindu-le sfaturi si proaspetelor mamici: aceasta a scos de curand o carte pe aceasta tema - "Manualul mamicii zen".


Raluca Zenga locuieste de 6 ani in Dubai, iar in prezent face, din cand in cand, naveta catre Marea Britanie, acolo unde antreneaza sotul ei, Walter Zenga. Ce doi copii, Samira (7 ani) si Walter junior (4 ani) s-au integrat perfect si merg la scoala, respectiv gradinita.

Scoala in sistem american pentru copii
"Pentru copiii mei am ales o scoala in sistem american, care pune accent pe creativitate, libertatea de expresie si care promite sa livreze tineri responsabili ai viitorului, pe deplin conectati la schimbarile tehnologice care au loc in lume; minti independente care sa gaseasca solutii ingenioase la orice. Cu siguranta ceea ce invata si modul in care invata copii mei este profund diferit de metoda scolastica sub care am fost educata eu in scoala romaneasca, dar este pur si simplu oranduirea evolutiei generationale", spune Raluca Zenga pentru perfecte.ro.Nu exclude homeschooling

Sotia lui Walter Zenga spune insa ca nu ar exclude nici sistemul homeschooling. "Cred ca in momentul in care realizezi ca nu ai acces la o scoala satisfacatoare, si sistemul nu rezoneaza cu propriile tale convingeri, cu viziunea ta asupra educatiei copilului, este perfect ok sa preiei tu instructia sa, atata vreme cat esti dispus sa te implici corespunzator dupa metoda homeschooling, asigurându-te ca "elevul de acasa" se bucura de un spectru larg de cunoastere", spune Raluca Zenga.


Da sfaturi tinerelor mamici

Raluca incearca sa le ajute si pe mamicile cu mai putina experienta prin cartea sa, "Manualul mamicii ZEN". "Manualul mamicii ZEN incearca sa dea curaj tinerelor mamici, si sa le determine sa aiba incredere in propriile forte, in instinctul matern: oricat de greu poate parea la inceput, cu nopti nedormite si colici, totul va intra in armonie la un moment dat, oferindu-ne cele mai pretioase satisfactii ale vietii de parinte. Le sfatuiesc pe mame sa nu ezite sa ceara ajutorul celor apropiati cand se simt coplesite, si sa aiba grija de ele, trupeste si sufleteste, pentru a se putea ocupa de bebelusul lor cu toata energia si pozitivitatea necesara", spune Raluca.

 

related posts

Modifică setările cookies