Reacția medicului care l-a operat pe băiatul care a murit într-un spital privat. "Nu am nicio explicație!"


Medicul Laura Bălănescu, chirurgul pediatru care l-a operat pe băieţelul de un an şi zece luni de hernie inghinală, la Spitalul Sanador a declarat că nu îşi explică de ce copilul a decedat.

Tag-uri:

"Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu am cum să vă dau foarte multe detalii (...). Nu ştiu nici eu, nu am nicio explicaţie până în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Intervenţia chirurgicală a evoluat fără evenimente majore şi nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obişnuinţă. Au fost respectate toate protocoalele", a afirmat Laura Bălănescu într-o conferinţă de presă.

 

Ea susţinut că procedura a fost respectată ca în orice alt spital şi în plus băieţelul a fost monitorizat în terapie postoperatorie.

 

"Copilul a avut un an şi zece luni. Eu ştiu că se spune că a fost o intervenţie banală, e uşor de spus asta. În primul rând, a fost o reintervenţie pe partea dreaptă, acolo el a mai avut intervenţie chirurgicală, iar pe partea stângă a fost un testicul necoborât. Procedura de aici a fost respectată ca în orice spital de stat sau în orice alt spital privat, nu s-a făcut nimic altfel decât ar fi trebuit să se facă. Dacă este un copil peste vârsta de un an operat de hernie inghinală, nici nu necesită monitorizare în terapie. Numai că noi, la copiii sub un an şi de regulă când operăm în privat, îi ducem şi în terapie postoperator tocmai pentru a fi mai atenţi aici decât suntem în spitalele de stat", a explicat medicul.

 

Bălănescu a precizat că părinţii ştiau că este o reintervenţie şi că s-ar putea să dureze chiar trei - patru ore operaţia. "Nu le-a spus nimeni că este o operaţie de rutină. S-au urmărit toate protocoalele", a adăugat medicul.

 

Chirurgul pediatru a mai susţinut că părinţii au fost cei care au chemat echipajul SMURD.

"Eu am primit un singur telefon, de la tatăl copilului, care mi-a spus că el a chemat SMURD. Este regretabil ce s-a întâmplat. Suntem în stare de şoc. Nu e un lucru care să se întâmple în viaţa unui chirurg", a conchis medicul.

 

Cauza morţii băiețelului este şocul hemoragic, conform certificatului medical constatator al decesului.related posts