Recuperarea spectaculoasa a fetei afgane mutilate de sotul ei. Cum arata dupa ce medicii au inceput sa ii reconstruiasca nasul taiat


O tanara din Afganistan care a fost torturata de sotul ei dupa ce a vrut sa scape de chinurile la care o supunea zilnic si la casnicia impusa, a facut istorie cand a fost prima femeie cu o astfel de problema care a aparut pe coperta faimoasei reviste "Time".


Dupa ce a ajuns in America si a fost adoptata de o familie afgana care traieste in Maryland, Aesha Mohammadzai si-a inceput lungul drum spre recuperarea chipului si a vietii pe care a pierdut-o cand a fost obligata sa se marite cu un taliban.

Copiii nu se educa prin violenta. Afla cum poti sa ii faci pe cei mici sa te asculte

Dupa doi ani de asteptare in care medicii au ajutat-o sa remedieze trauma emotionala cauzata de familia ei, femeia care crede ca are in jur de 21 sau 22 de ani a facut prima operatie de reconstructie a nasului.

VEZI IMAGINILE CU TANARA MUTILATA AICI.

Pentru a avea suficient tesut din care sa ii modeleze un nou nas, medicii i-au introdus o cochilie gonflabila din silicon sub frunte, asigurandu-se astfel ca la urmatoarele interventii vor avea materialul necesar reconstructiei.

Dupa o lunga perioada de teama, Aesha, care nu a mers niciodata la scoala si care nu si-a sarbatorit niciodata ziua de nastere, sustine ca nu ii mai este teama de nimic.

"Nu-mi mai este frica. Toti avem probleme si, chiar daca la inceput imi era teama sa ma uit si in oglinda, acum am inteles care este sensul vietii si ce inseamna cu adevarat sa traiesti. Acolo unde eram nu as fi putu nicodata sa fac acest lucru", a spus tanara pentru CNN.

Dupa o prima interventie, medicii continua sa ii introduca lichid in cochilia conflabila pentru a ii extinde tesutul si urmeaza sa extraga cartilaj din coaste. Cand vor fi convinsi ca operatia va avea rezultate excelente, ei ii vor scoate structura de silicon, iar Aesha va arata din nou ca o femeie normala.

Povestea femeii a fot spusa pentru prima oara de revista "Time", care a explicat ca Aesha a fost avnduta de familia ei naturala unui luptator taliban pentru a plati o datorie.

Socrii si sotul ei au chinuit-o enorm pe aceasta, obligand-o sa doarma in grajd alaturi de animale cu toate ca avea numai 12 ani si era numai o copila. Cand a incercat sa scape de ei Aesha a fost prinsa si mutilata: sotul ei i-a taiat nasul si urechile si a lasat-o sa moara in munti, de unde femeia s-a tarat cu ultimele puteri pentru a ajunge la casa bunicului ei.

Violenta imbatraneste copiii cu 10 ani si le modifica ADN-ul

Acesta a reusit cu greu sa mobilizeze o echipa americana, care a luat-o pe fata si a tinut-o ascunsa intr-un refugiu pana cand a fost adusa pe teritoriul SUA si adoptata de o familie care are grija de ea.

"Ceea ce mi s-a intamplat este parte din mine, iar amintirile ma urmaresc mereu. Vreau totusi sa triesc si sa iubesc", a incheiat Aesha interviul acordat celor de la CNN.

related posts

Modifică setările cookies