Șapte cuvinte pe care Familia Regală nu le folosește niciodată


A trăi ca un nobil nu este deloc o sarcină ușoară. Pe lângă curtoaziile și pălăriile de lux, reprezentanții din păturile superioare ale societății britanice adoptă un vocabular foarte specific - un cod secret, dacă vreți.
O simplă abatere poate dezvălui imediat unele origini care nu sunt deloc nobile, potrivit lui Kate Fox, antropolog social și autor al cărții "Watching the English: Regulile ascunse ale comportamentului englez."


Kate Fox a studiat cu atenție vocabularul elitelor britanice  și a ajuns să descopere mai multe ciudățenii lingvistice.  Iată care sunt cele opt cuvinte pe care crema societății englezești le evită.

1. Toaletă

Ducesa nu  ar pronunța niciodată cuvântul "toaletă".  Nobilii folosesc termenul "lavatory," , care înseamnă "lavoar", spune expertul în eticheta regală, Myka Meier .

2. Iartă-mă

Dacă prințul William nu  a înțeles ce a spus, el v-ar întreba, simplu, "ce?" Cuvintele precum "Îmi pare rău" și "Iertați-mă" nu  sunt folosite declasa superioară, indiferent cât de politicos ar suna.
 

3. Canapea

Regina Elisabeta poate petrece o zi leneșă pe "sofa", dar niciodată pe "canapea".


 

4.Living Room

În ceea ce privește camerele cu o canapea, Palatul Buckingham are "săli de ședere" și "săli de ședință", dar nu "saloane", "living room" sau camere de zi "confortabile".
 

5. Tată

Oamenii de rând își numesc părinții "mamă" și "tată", ]ns[ nu faci asta atunci când părinții tăi sunt Rege și Regină.  Prințul Charles a gafat recent când s-a adresat Reginei cu apelativul "mami", în timpul Jubileului de Diamant.
 

6. Parfum

Diana, Prințesa de Wales, adora să poarte un  "miros". Astfel, ea nu a folosit niciodată cuvântul "parfum".
 

7. Balcon

Dacă prințul George și prințesa Charlotte vor să iasă afară, părinții lor îi vor duce pe "terasă", nu pe "balcon".

FULLSCREEN
Șapte cuvinte pe care Familia Regala nu le folosește niciodată
  • /

related posts