Scientologii i-au despartit pe Tom Cruise si Katie Holmes! Vezi ce ciudatenii presupune religia care a fost adoptata de vedetele de la Hollywood


Pentru Tom Cruise scientologia este mai presus de orice, inclusiv familia sa. Este pentru a doua oara cand scientlogia pune capat unei relatii in care este implicat sex simbolul de la Hollywood. Mai intai Nicole Kidman a fost cea care nu a mai suportat capriciile religioase ale lui Tom, iar acum a venit randul lui Katie sa ii spuna adio.


Tabloidele sutin ca actuala sotie a lui Tom Cruise  a planificat in secret divortul, inchiriindu-si din timp un apartament in care sa se mute cu fiica sa. Katie nu mai putea suporta ca viata ei si a fiicei sale Suri sa fie dictata de Tom Cruise si principiile religioase ale acestuia.

Potrivit Stirilor Pro TV, care citeaza TMZ, fiecare miscare a lui Katie este monitorizata cu atentie de oameni misteriosi la bordul unor Cadillac Escalade sau SUV-uri Mercedes. Din cate se pare, oamenii care o urmaresc pe Katie fac parte din Biserica Scientologica la care este afiliata Tom Cruise. Aceasta este recunoscuta pentru modul agresiv de a trata oamenii care sunt impotriva bisericii sau care incearca sa o paraseasca. Unii cred ca Holmes a devenit inamicul public numarul 1 al cultului religios.

Biserica Scientologica ajuta la aranjarea divorturilor sau casatoriilor vedetelor, atunci cand rezultatul final e in interesul ei. Surse din interior spun ca scientologii au orchestrat divortul lui Tom Cruise de prima lui sotie, Mimi Rogers, platind toate costurile aferente. Rogers nu era adepta doctrinei scientologice si risca sa-l influenteze si pe Tom Cruise si ca atare, a trebuit indepartata. Urmatoarea sotie, Nicole Kidman, a adoptat, din nefericire pentru ea, tot o pozitie anti-scientologica.

De altfel, in 1998, Jesse Prince, un ex-membru al Bisericii, a dat declaratii presei spunand ca Biserica lucreaza la dizolvarea casniciei Cruise-Kidman si ca lui Tom i se cauta o sotie mai maleabila. In acelasi an, cei doi s-au separat, iar trei ani mai tarziu, au divortat. Se pare ca tot scientologii au fost si in spatele casatoriei Lisei Marie Presley cu Michael Jackson, in ideea ca Jackson ar fi devenit un scientolog care va influenta milioane de tineri.

Fondatorul scientologiei si vedetele care sustin acest cult

Daca arabii il au ca figura emblematica pe Mahomed, crestinii pe Iisus iar budistii pe Budha, scientologii il au pe L. Ron Hubbard un ... scriitor american de SF si literatura fantastica. Hubbard a creat „religia” in 1953, iar prima Biserica scientologica si-a deschis portile in 1954, la Los Angeles.

Foto: L. Ron Hubbard

Cand a creat „religia” in anii ’50, Hubbard avea o lista de vedete pe care le voia ca adepti. Aceasta ii includea pe Ernest Hemingway, Marlene Dietrich, Howard Hughes, Pablo Picasso si Greta Garbo. Niciunul dintre ei nu s-a alaturat cultului. In prezent, scientologia se bucura de ceva mai multa popularitate in randul starurilor, printre adeptii ei declarati numarandu-se John Travolta si Kelly Preston, Tom Cruise si Katie Holmes, Kirstie Alley, Jenna Elfman, Beck, Catherine Bell, Priscilla Presley si fiica ei, Lisa Presley. Potrivit unor ex-scientologi, vedetele nu doar ca nu platesc taxele aferente „religiei”, ci primesc si comisioane substantiale in calitate de „reprezentanti”.

De ce vaneaza scientologii vedetele?

In 1955, Hubbard a creat „Project Celebrity”, un program prin care erau oferite recompense financiare scientologilor care recrutau vedete. Potrivit fondatorului, vedetele pot propaga invataturile religiei mult mai usor si mai eficient in randul oamenilor, datorita atentiei media.

La randul lor, vedetele se regasesc in religia foarte individualista care sustine ca fiintele umane sunt divine (si ce-si doreste un actor mai mult decat sa auda ca va trai vesnic?) si primesc o validare pentru averile lor, scientologii sustinand ca banii sunt un semn al dezvoltarii lor spirituale. Ne putem doar imagina cat de „dezvoltate spiritual” sunt Beyonce si Lady Gaga, cele mai bine platite femei din show biz.

Scientologii spioneaza vedetele

Scientologii isi spioneaza vedetele-trofeu pentru a gasi din timp cele mai mici semne de indoiala sau de neloialitate din partea lor, afirma fosti adepti ai religiei. Astfel, sunt infiltrati spionii in resedintele starurilor, sub forma de asistenti, bucatari, baby sitteri sau antrenori personali, care trimit rapoarte regulate catre mai marii Bisericii. In unele cazuri, in care exista motive de ingrijorare, in resedintele vedetelor sunt introduse microfoane sau camere de supraveghere care sunt urmarite 24/24.

 

Citeste AICI mai multe despre ciudateniile scientologiei si ce presupune acest cult.

related posts

Modifică setările cookies