Se poate transmite coronavirusul prin contact sexual? Medicii chinezi au făcut un nou studiu


De la apariția coronavirusului și până în prezent, experți din toate colțurile lumii au realizat fel și fel de studii pentru a descoperi exact cum se răspândește și cum poate fi combătut acest virus.


Chiar dacă nimeni nu a reușit să ajungă la o concluzie exactă, un lucru este clar: pentru a ne proteja este bine să purtăm măști și mănuși atunci când ieșim din case și intrăm în contact cu alte persoane, dar și să păstrăm o distanță de cel puțin 2 metri față de cei din jurul nostru.

Încă din luna decembrie, atunci când a început să se vorbească pentru prima dată de felul în care se răspândește noul coronavirus, au existat multe voci care au afirmat că virusul se poate transmite și prin contact sexual. Însă niciun studiu nu a putut spune cu exactitate dacă acest lucru este sau nu adevărat.

Acum, experții chinezi au realizat un nou studiu și au testat spermatozoizii bărbaților infectați cu noul coronavirus, ajungând la concluzia că ar exista o probabilitate destul de scăzută ca organele de reproducere masculine să răspândească virusul.

Potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, studiul a fost realizat de medicii de la Spitalul Municipal din Shangqui (China), fiind testați 38 de bărbați, iar șase dintre aceștia au ieșit pozitivi la coronavirus când li s-au prelevat probe din spermatozoizi.

„Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informații detaliate privind gradul de încărcare virală, timpul de supraviețuire și concentrarea virusului în spermă. Dacă se confirmă că noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală, aceasta ar fi o modalitate de prevenire a bolii”, au afirmat specialiștii chinezi.

Vezi și: Hârtia igienică, noua monedă internaţională - Trending Review cu Daragiu - Episodul 28

related posts

Modifică setările cookies