Sicriul Reginei Elisabeta a II-a era pregătit de 30 de ani! Din ce este făcut


Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, iar britanicii, și nu numai, o plâng pe cea care i-a condus aproximativ 70 de ani.


Potrivit presei de peste hotare, sicriul în care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a era pregătit de 30 ani și este fabricat din stejar englezesc și căptușit cu plumb. Din câte se pare, din același material era făcut și sicriul Prințului Philip, soțul reginei, care a decedat în luna aprilie a anului 2021.

„Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte scump. Nu este ceva care să poată fi fabricat într-o singură zi”, a explicat în trecut Andrew Leverton, patronul firmei de pompe funebre care lucrează cu familia regală și care a „moștenit” în anul 1991 cele două sicrie despre care a spus că nu știe când și cine le-a creat.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a are căptușeală de plumb pentru a permite ermetizarea lui, fiind pus într-o criptă și nu îngropat în pământ. Iar mânerele și capacul sunt din alamă, așa cum sunt toate sicriele regale, pentru a putea suporta însemnele monarhiei.

Chiar dacă se știe cum arată sicriul și din ce este fabricat, acesta nu va putea fi văzut de public, deoarece este acoperit de drapel şi însemnele regale.

Vezi și: EXCLUSIV pe VOYO - „La Oraș” - O comedie blană în jungla urbană

  • Sicriul Reginei Elisabeta a II-a era pregătit de 30 de ani! Din ce este făcut
Modifică setările cookies