Singurul si cel mai vechi loc din lume unde poti sa vezi sirene: FOTO


Weeki Wachee este unul dintre cele mai interesante locuri din lume, intrucat o multime de oameni vin anual aici pentru a vedea sirene.


Florida este, probabil, singurul stat din lume in care sirenele sunt atractia principala. Nu, nu este o gluma, ci doar o afacere profitabila care s-a lansat in 1947, cand Newt Perry a pus la punct primul spectacol intr-un teatru acvatic, unde un grup de femei erau deghizate in sirene si faceau acorbatii pentru spectatori.

Newt a inceput sa recruteze fete tinere si frumoase, pe care le-a antrenat sa zambeasca, sa inoate si sa faca tot felul de giumbuslucuri sub apa, inhaland aer dintr-un furtun colorat. Cand a fost convins ca tinerele pot bea suc, pot manca banane si se pot misca in sincron, el a lansat primul spectacol Weeki Wachee, care a vut loc pe 13 octombrie 1947 - aceeasi zi in care s-a lansat televizorul si cu o zi inainte ca bariera sunetului sa fie sparta pentru prima oara.

In anii urmatori, show-ul a capatat o popularitate de nedescris, insusi Elvis venind sa le vada pe sirenele gratioase care faceau deliciul publicului interbelic.

De-a lungul timpului insa, pe masura ce crizele economice veneau si treceau, spectacolul nu a mai avut jumatate de milion de spectatori anual, ci din ce in ce mai putin, multi crezand ca acesta avea sa fie sfarsitul unei afaceri candva inovatoare si de succes. 

Nu s-a intamplat asa insa, parcul existand chiar si in zilele noastre, cu o echipa de 20 de sirene, si reunind in 2012 peste 268.000 de vizitatori.

related posts

Modifică setările cookies