Subiectul zilei: Femeile trecute de 25 de ani nu (prea) mai folosesc prezervative. Tu ce metoda contraceptiva preferi?


Prezervativul a pierdut din popularitate in randul femeilor cu varste intre 25 si 34 de ani. Un studiu arata ca daca in adolescenta 60% din tinere folosesc aceasta metoda contraceptiva, odata trecute de 25 de ani, doamnele nu mai apeleaza la prezervativ.


Expertii explica aceasta tendinta prin faptul ca, in principiu, dupa 25 de ani femeile si barbatii sunt implicati in relatii monogame si atunci considera ca riscul de a face vreo boala cu transmitere sexuala este scazut.

“Cand esti intr-o relatie stabila, esti mai putin ingriijorat de boli venerice sau sarcina”, explica specialistii, care insa recomanda folosirea prezervativului si intr-o relatie stabila.

“Are o eficienta de 98 la suta si nu este deloc adevarat ca diminueaza calitatea sexului. Multe sunt mult mai subtiri decat acum 10 ani. Unele au chiar inele vibratoare sau striatii, care sporesc placerea”, spun acestia.

Tu cati ani ai si ce metoda folosesti?

Andrada, 27 de ani: Eu sunt intr-o relatie de 3 ani si folosesc pilulele contraceptive. Recunosc, iubitul meu a fost cu ideea sa renuntam la prezervativ pe motivul ca sexul nu e la fel de bun.

Lavinia, 30 de ani: Eu sunt cu un tip de numai doua luni de zile si in situatia asta, norma, folosim prezervativul. As vrea insa ca in viitor sa renunt, mi se pare anevoios.

Mara, 25 de ani:
Eu sunt de un an cu iubitul meu. Recunosc, nu folosim nicio metoda, iar pana acum am avut noroc.

 

related posts

Modifică setările cookies