"Sunt complet dezgustata!" De ce s-au revoltat fanele unui brand de articole sportive la vedere acestei reclame VIDEO


Fanele brandului de articole de surfing Roxy au declarat ca sunt jignite de o noua reclama care, spune ele, e o insulta la adresa demnitatii femeilor, "lipsita de respect", "dezamagitoare" si chiar "dezgustatoare".


Postata pe canalul de YouTube al brandului si pe pagina lor de Facebook, reclama, menita sa promoveze un important eveniment din lumea surf-ului, competitia Roxy Pro Biarritz, prezinta o surferita care se trezeste dimineata si se pregateste sa iasa la plaja, fara a-i arata insa fata, ci doar...fundul.

Mai mult decat atat, deoarece filmuletul se opreste cand ea iese pe mare, reclama nu prezinta deloc sportul, ceea ce fanele spun ca este deranjant. Clientele brandului spun ca sunt furioase pe cei care au realizat reclama pentru ca surferita este vazuta ca un obiect sexual si nu ca o atleta talentanta.

"Nu sunt deranjata de reclamele sexy. Sexul vinde, la fel si corpurile atractive. Ea este o surferita profesionista si asa arata silueta ei. Dar sunt dernajata ca "promovati" un eveniment de surf mondial concentrandu-va in exclusivitate pe fundul unei femei.", a scris o fana pe pagina de Facebook a brandului.

"Cui ii este adresata reclama? Nu femeilor, asta e clar. Nu ar trebui sa fie centrata pe corpul sau sexul unui surfer, ar trebui sa fie despre talentul, atletismul si puterea acestor sportivi. Total neinspirata", a mai scris ea.

O alta fana a brandului si-a exprimat si ea nemultumirea: "Ar fi trebui sa-mi atraga atentia aratandu-mi talentul ei grozav la surf. In schimb, mi-a atras atentia reducand femeile, din nou, la sexualitatea lor".

Reprezentantii Roxy au reactionat si ei, scriind pe pagina lor de Facebook: "Evident, au existat numeroase comentarii in legatura cu filmuletul pe care l-am lansat recent. Noi credem ca atletele sunt frumoase, atat in apa cat si in afara ei.

Cu siguranta nu trebuie sa fii sexy ca sa fii o sportiva si de asemenea credem ca nu e gresit daca esti sportiva si sexy. Nu judecam femeile in functie de acest aspect si nu credem ca aceste lucruri se exclud reciproc. Va multumim pentru opiniile voastre si pentru ca ne-ati aratat cat de mult respectati surferitele."

Vezi mai jos reclama si spune-ne ce parere ai: sexualizeaza sau nu excesiv brandul de articole sportive femeile care practica acest sport?

related posts

Modifică setările cookies