Tânăra din Rusia care poate ajunge după gratii pentru niște postări în care condamnă războiul din Ucraina


Vladimir Putin continuă războiul domestic cu opozanții săi. Cea mai nouă „victimă” a politicii sale este Olesya Krivtsova, o tânără de 19 ani din regiunea Arhangelsk (nord-estul Rusiei), aflată în arest la domiciliu din cauza unor postări realizate pe rețelele sociale.


Olesya Krivtsova se află în arest la domiciliu și poartă în permanență o brățară electronică de monitorizare, în jurul gleznei. Tânăra de 19 ani nu are voie să părăsească locuința mamei sale până la judecarea cazului ei. Autoritățile ruse o acuză de discreditarea Armatei ruse.

Ea și-a exprimat dezaprobarea pentru invadarea Ucrainei, într-o serie de postări realizate pe rețelele sociale. Autoritățile ruse i-au interzis accesul la social media și să iasă din apartamentul mamei sale, din orașul Severodvinsk, scrie cnn.com.

Ea este obligată să poarte, la glezna stângă, o brățară de monitorizare. În acest fel, poliția știe în fiecare moment unde se află fata. Pe cealaltă gleznă, Olesya și-a tatuat chipul președintelui Vladimir Putin, devenit corpul unui păianjen.

Jurnaliștii americani au vorbit cu avocatul fetei și cu mama acesteia, de la care au aflat că tinerei i-a fost interzis dreptul de a comunica cu oameni din afara casei în care se află în stare de arest.

Cazul Olesyei nu este nici primul, nici ultimul”, a spus avocatul Alexei Kichin, pentru sursa citată, precizând că fata poate primi până la trei ani de închisoare. Ea nu se află la prima abatere, motiv pentru care are mari șanse să nu fie iertată de justiție.

Mama fetei este de părere că prin această sentință autoritățile vor să înăbușe din fașă orice opoziție publică față de războiul ilegal pornit de Vladimir Putin.

Trăim în regiunea Arhangelsk și aceasta este o regiune vastă, dar prea îndepărtată de centru. Nu mai sunt proteste în Arhangelsk, așa că încearcă să sugrume, încă din fașă, tot ce a mai rămas”, a spus aceasta pentru CNN.

Un lider al Partidului Comunist a ironizat-o pe tânără, stundentă la Universitatea Federală de Nord din Arhangelsk, la televiziunea de stat din Rusia. El a apreciat că fata ar trebui trimisă pe front, în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ca să-i poată privi în ochi pe militarii care luptă acolo.

Fotografii: CNN.com/YouTube

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies