Țara care a anunțat oficial că se confruntă cu al doliea val de coronavirus. Autoritățile au recunoscut că au greșit


Potrivit Reuters, autoritățile din domeniul Sănătății Publice au spus pentru prima fată că se află în mijlocul unui „al doilea val” al infecțiilor cu noul coronavirus în jurul capitalei Seul.


Deși inițial Coreea de Sud a spus că primul val nu s-a încheiat, chiar dacă se numără printre țările care nu au fost grav afectate de pandemie, directorul CDC Jeong Eun-kyeong, a declarat că a devenit evident că o sărbătoare de weekend de la începutul lunii mai a declanșat un nou val de infecții în zona capitalei Seul.

În Coreea de Sud s-au luat măsuri dure de urmărire și izolare a contactelor persoanelor infectate, lucru care a făcut ca numărul de cazuri să fie redus semnificativ. 

După ce tinerii din Seul au profitat de relaxarea măsurilor de carantină și au mers în cluburi și baruri, numărul de cazuri au crescut din nou. 

Am prognozat inițial că al doilea val va apărea în toamnă sau iarnă”, a afirmat Jeong, adăugând că „prognoza noastră s-a dovedit a fi eronată. Atât timp cât oamenii intră în contact apropiat unii cu ceilalți credem că numărul de infecții va continua”.

Sursă foto: GettyImages

related posts