Tehnologia și noul coronavirus | Elevii din Beijing, monitorizați cu ajutorul unor brățări electronice


Autoritățile chineze au demarat un proiect-pilot de monitorizare a elevilor de gimnaziu și de liceu cu ajutorul unor brățări inteligente. Dispozitivele transmit alerte când temperatura corporală a copiilor sare de 37 de grade.


Peste 84.000 de elevi de clasa a IX-a din Beijing s-au întors la școală, luni. Ei se pregătesc pentru examenul de final de ciclu școlar, similar cu examenul de treaptă din România de dinainte de 1990. Pe copii i-au așteptat reguli stricte de reintrare în colectivitate, iar unii dintre ei au fost aleși să participe la un experiment.

Elevii de gimnaziu, dar și de liceu, din 5 districte au fost incluși într-un proiect-pilot de monitorizare specială. Copiilor li s-au oferit brățări electronice pe care să le poarte mereu la cursuri. Dispozitivele sunt dotate cu senzori care depistează orice oscilație de temperatură a corpului și care transmit o avertizare în cazul depășirii valorii de 37 de grade.

Informațiile colectate de brățări pot fi trasmise părinților copiilor, școlilor și autorităților medicale prin intermediul unei aplicații de mobil.

Proiectul a fost demarat la 30 aprilie în districtul Fengtai, în rândul elevilor de liceu din anii terminali, scrie globaltimes.cn. De joia trecută, în proiect au fost incluși și 200 de elevi din ultimul an ai Liceului Universității Normale din Beijing. Ei sunt obligați să poarte aceste dispozitive în fiecare zi.

Citește șiSTOP bullying - Scrisoare către colegul care m-a umilit la școală

 

FOTO: globaltimes.cn

Elevii își pun brățările înainte de cursuri, iar profesorii colectează informațiile legate de temperatura fiecăruia. Datele sunt transmise comisiei municipale de educație înainte de începerea cursurilor de după-amiază. 

Spre deosebire de termotesterele tip pistol și evidențele scrise de mână, brățara detectează și raportează temperatura automat, ceea ce este rapid și convenabil”, a explicat Li Yanjie, profesoară în cadrul liceului.

Citește și: Julia Roberts, fotografie rară alături de cei trei copii ai săi

 

FOTO: Profimediaimages.ro

Alte școli au implementat alte măsuri de monitorizare a temperaturii elevilor, cum este cea a scanării unui cod QR la intrarea în unitate (foto sus). Aplicația de mobil îi averizează pe elevi dacă nu pot intra la cursuri.  

Elevii din ultimul an de liceu s-au reîntors la cursuri la data de 27 aprilie. E vorba de aproape 50.000 de elevi care au revenit la școală pentru a se pregăti pentru cel mai important examen al lor de până acum, Gaokao (Bacalaureatul).

Forografii: Profimediaimages.ro/Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Gestul impresionant al unei învățătoare. Cum a decis să își ajute elevii care în această perioadă învață online

related posts

Modifică setările cookies