Ţi se face pielea de găină! Lecţie de viaţă la Mondialul de fotbal feminin


Campionatul Mondial de fotbal feminin care are loc în această perioadă în Franţa a rămas fără cea mai bună jucătoare din toate timpurile. Brazilianca Marta (33 de ani) a fost eliminată în optimi, dar la final a ţinut în faţa camerelor un discurs motivaţional cu totul special destinat generaţiilor viitoare.


,,Aş fi vrut să vin aici răzând sau măcar să plâng de bucurie. Iertaţi-mă, sunt foarte emoţionată”, a precizat Marta, conştientă că meciul care tocmai se terminase a fost ultimul pentru ea la un asemenea nivel. Mai departe, cu lacrimi evidente în ochi, sud-americanca a transmis un mesaj plin de energie, dar şi de emoţie, îndreptat în primul rând către sportivele tinere, care vin din urmă.

,,Trebuie să plângeţi la început ca să râdeţi la final. Fotbalul feminin depinde de voi pentru a supravieţui, gândiţi-vă la asta şi preţuiţi asta. Este vorba despre a vrea mai mult, despre a te antrena mai mult. Fiţi gata în orice moment să jucaţi 90 de minute şi apoi încă 30 de minute dacă e nevoie”, a declarat Marta, întărindu-şi afirmaţiile cu mişcări largi ale braţelor, oarecum în semn de disperare. 

,,Asta vreau să le spun fetelor tinere, că nu vor avea o Formiga pentru todeauna, o Marta pentru totdeauna sau o Cristiane pentru totdeauna”, a încheiat brazilianca, enumerând o listă scurtă de fotbaliste ale naţionalei ţării sale care se apropie de finalul carierei.

Machiată şi rujată, Marta a atras atenţia la ultimele meciuri cu culoarea stridentă aleasă pentru colorarea buzelor. ,,Eu mereu mă dau cu ruj. Acum am încercat acest roşu aprins şi a fost bine. E culoarea sângelui, pentru că trebuie să sângerăm pe teren”, a explicat cea care a dat peste 100 de goluri pentru naţionala de fotbal feminin a Braziliei.

related posts

Modifică setările cookies