Transsexualii vor putea participa la Miss Universe incepand de anul viitor. Cum ti se pare aceasta decizie?


Dupa scandalul creat de descalificarea unei concurente transgender din concursul din acest an, Miss Universe isi schimba regulile: din 2013 se vor putea inscrie si femeile care...s-au nascut barbati.


Decizia anuntata marti a urmat dupa ce in presa internationala au aparut numeroase articole care criticau descalificarea concurentei canadiene Jenna Talackova, care trebuia sa participe la finala concursului Miss Universe Canada, intrucat organizatorii au considerat ca Talackova nu este o persoana care "s-a nascut in mod natural femeie", scrie Mediafax.

Cat costa sa fii Miss la 6 ani? Uite cate milioane de dolari cheltuie parintii ca sa-si vada fetitele pe podium

Jenna Talackova, in varsta de 23 de ani, care a suportat o interventie de schimbare de sex la varsta de 19 ani, a fost readmisa in finala competitiei canadiene, la interventia omului de afaceri Donald Trump, care detine compania ce organizeaza concursul Miss Universe. Talackova detine pasaport canadian, permis de conducere şi alte documente care o identifica ca fiind femeie.

 In urma consultarilor cu reprezentanti ai organizatiei GLAAD, organizatorii concursului Miss Universe "au discutat despre introducerea in regulament a unei clauze, care va permite femeilor transgender sa se prezinte la startul sezonului din 2013, ce va debuta in aceasta toamna, perioada in care au loc primele etape ale concursului in toate tarile din lume", au precizat cele doua organizatii intr-un comunicat comun.

Jenna a realizat ca nu se identifica cu sexul pe care il are inca de la varsta de 4 ani. De la 14 ani a inceput terapia cu hormoni si psihoterapia necesare pentru transformarea sexuala, care a avut loc in 2010, cand Jenna avea 19 ani.

related posts

Modifică setările cookies