Un nou val de acuzații la adresa lui Weinstein. Cine e actrița care îl acuză acum de viol


Actrița Asia Argento a declarat la gala de închidere a Festivalului de Film de la Cannes că, în timpul aceluiași eveniment, în 1997, a fost violată de fostul producător Harry Weinstein, scrie publicația internațională Variety. 


Înainte de a anunța primul premiu, actrița a anunțat în fața celor peste 3.000 de spectatori: ,,Ok, oameni buni, am câteva cuvinte de spus. Trebuie să știți că în 1997 am fost violată de Harry Weinstein. Chiar aici, la Cannes. Chiar în timpul acestui festival. Avem puțin peste 20 de ani. 21 de ani, cred. Acest festival a fost, timp de mulți ani, terenul lui de vânătoare.”, a spus Asia.

Ea a mai precizat că ea speră că producătorul nu va mai fi niciodată binevenit la Cannes și că aceeași comunitate cinematografică care i-a acoperit timp de zeci de ani crimele, îl va ocoli de acum încolo și îl va lăsa să fie uitat, într-un colț al istoriei cinematografiei. 

Asia Argento nu s-a oprit aici. Ea a mai spus că în public se află și alți prădători sexuali, care știu foarte bine ce sunt și care sunt conștienți că, la un moment dat, vor ajunge în aceeași situație în care e acum Weinstein. 

Harvey Weinstein, omul supranumit timp de mult timp ,,Dumnezeul” celei de-a şaptea arte și totodată unul dintre cei mai mari producători de la Hollywood, a anunţat la finalul anului trecut că se va interna într-o clinică de reabilitare pentru a primi ajutor, în urma acuzaţiilor de viol şi hărţuire sexuală care i-au fost aduse în ultimul an de cel puţin 30 de actriţe. De asemenea, presa a scris că FBI a deschis o anchetă în cazul Harvey Weinstein. 

Actriţa Asia Argento a devenit cunoscută la nivel international datorită unor filme precum „Incompresa”, film apărut în 2014, pe care l-a și regizat, dar şi pentru rolul din „The Heart Is Deceitful Above All Things” (2004).

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat sâmbătă„ când producția cinematografică Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu, a câștigat marele premiu, trofeul Palme d’Or.

related posts

Modifică setările cookies