Un templu budist din Thailanda a rămas fără călugări, după ce toţi au picat testele antidrog


Caz incredibil la un templu budist din Thailanda! Toți călugării au fost caterisiți după ce au picat testele antidrog. 


Patru călugări, printre care și starețul de la un templu micuț din districtul Bung Sam Phan din provincia Phetchabun (Thailanda), au fost testați pozitiv la metamfetamină, scrie BBC.

Călugării ar fi fost scoși din templu după ce poliția le-a administrat teste de urină, la care toți cei patru bărbați au picat. Raidul are loc pe fondul unei campanii naționale de combatere a traficului de droguri.

În ultimii ani, consumul de metamfetamină a devenit o problemă majoră în Thailanda, acolo unde au fost confiscate cantități impresionante, potrivit Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate. Pastilele sunt vândute pe străzi cu o valoare de aproximativ 50 de baht (0,47 lire sterline). Metamfetamina este un drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie și excitație.

Boonlert Thintapthai, oficial al districtului, a declarat că templul a rămas fără călugări, iar aceștia au fost trimiși la o clinică pentru a urma un program de reabilitare. 

"Templul este acum gol, iar sătenii din apropiere sunt îngrijorați că nu mai pot participa la slujbe și nu-și mai pot îndeplini obiectievele religioase", a spus Boonlert Thintapthai. 

De exemplu, credincioșii oferă alimente călugărilor atunci când merg la slujbe, iar prin această practică budistă se spune că ei obțin o forță protectoare. 

Thintapthai a declarat că oficialii regionali au cerut ajutorul șefului monahal local, care a promis să repartizeze câțiva călugări noi la templul din districtul Bung Sam Phan.

Luna trecută, prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a ordonat măsuri drastice împotriva celor care vând sau consumă droguri, după ce un fost ofițer de poliție, care fusese concediat din poliție pentru posesie de metamfetamină, a ucis 37 de persoane în timpul unui schimb de focuri într-o grădiniță.

Fotografii: Shutterstock

 

 

 

 

related posts

Modifică setările cookies