Vin ninsorile! Vremea se răcește în toată țara, iar meteorologii anunță cod galben de vânt şi ninsori în 16 judeţe


Începând de miercuri, Bucureștiul și 6 judeţe intră sub cod galben de vânt şi ninsori viscolite.

Tag-uri: #Vremea #ninsori

Potrivit unei atenţionări a ANM, miercuri între orele 2.00 - 20.00 se anunţă intensificări susţinute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

 

Vizate de atenţionarea cod galben ANM sunt Capitala şi judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Olt.

 

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile şi se va depune un strat de zăpadă. În unele zone, mai ales miercuri dimineaţa şi cu precădere în regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheaţă.

 

Vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 - 75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri.

 

Începând de miercuri seara până vineri la ora 10.00, în sud-estul ţării vântul va avea intensificări cu viteze de 45 - 55 kilometri pe oră, temporar în jur de 60 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi şi pe parcursul zilei de joi.

 

Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger, cu temperaturi sub minus 10 grade, în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării , anunță Mediafax. 

related posts