Vitali Klitschko, anunț important pentru locuitorii Kievului: „Va începe în această seară, la ora 20:00!”


La ora 11.00, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat o stare de asediu în capitala Ucrainei, de marți seara până joi dimineața. Este interzisă deplasarea în oraș, cu excepția traseului către adăposturile antiaeriene. 


După ce, în cursul nopții de luni spre marți, două clădiri rezidențiale din Kiev au fost lovite de rachete, primarul Vitali Klitschko a publicat astăzi dimineață un anunț important: 

„De la ora 20:00, 15 martie, și până la ora 7:00, 17 martie - stare de asediu în Kiev. Azi - moment dificil și periculos. Îi rog pe toți locuitorii capitalei să fie pregătiți, pentru că în aceste două zile vor trebuie să stea în adăposturi, la semnalul alarmelor”

„Capitala este inima Ucrainei și va fi apărată. Kievul, care este astăzi un simbol și un avanpost al libertății și securității europene, nu-l vom ceda! Nu vom fi puși în genunchi! Astăzi, eforturile fiecărui locuitor al Kievului sunt importante. Cineva cu o armă în mână - în apărare. Cineva ajută la construirea de fortificații în oraș.De asemenea, trebuie să pregătim mâncare pentru apărătorii noștri și pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere social. Aduceți mâncare. Toți cei care iubesc Kievul și vor să supraviețuiască trebuie să ajute cât de mult pot!

Multe femei și copii s-au mutat în locuri sigure, desigur. Mulți bărbați care și-au dus familiile într-un loc sigur s-au întors apoi în oraș. Fac un apel la cei care nu au făcut-o încă! Locuitor al Kievului! Întoarce-te! Trebuie să ne protejăm orașul și viitorul! În loc să stai undeva și doar să ne simpatizi! Ucrainenii și-au arătat lumii curajul și dorința de a lupta pentru pământul lor. Doar împreună vom supraviețui! Glorie Ucrainei!”, a scris Klitschko într-o postare pe canalul său de Telegram. 

Este a 20-a zi de război în Ucraina, unde bombardamentele rusești au continuat toată noaptea. Au fost explozii în Harkov, în Kiev și în Sumî. Cel puţin două persoane au murit în urma bombardării unui imobil rezidenţial din Kiev, iar alte şapte persoane decedate au fost găsite sub dărămături în Harkov, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene, scrie agerpres.ro.

Sursă foto: Instagram: vitaliyklitschko, bbc.com
Vezi și:

related posts

Modifică setările cookies