Volodimir Zelenski, mesaj de mulțumire pentru România! Ce a transmis președintele ucrainean


Volodimir Zelenski mulțumește României pentru sprijinul militar, dar și pentru susținerea aderării la Uniunea Europeană, într-un mesaj ce a fost postat pe contul de Twitter și pe cel de Instagram. 


În ultimele zile, conturile de socializare ale președintelui Ucrainei s-au umplut de mesaje de mulțumire la adresa liderilor europeni care i-au sărit în ajutor după ce țara sa a fost atacată de Rusia. 

“Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, este mesajul postat de Volodimir Zelenski.  

Președintele a cerut admiterea de urgență a Ucrainei în Uniunea Europeană. Țara lui Volodimir Zelenski se luptă de cinci zile să pună capăt invaziei ruse, iar milioane de ucraineni au fugit din calea războiului. 

O mare parte din ei au ajuns și în România. Ieri, peste 25.000 de refugiați se aflau pe teritoriul țării noastre. 

Românii sar în ajutorul femeilor și copiilor care fug de război. Punctele de trecere a frontierei de la Siret și Isaccea au fost luate de asalt de conaționali, care și-au oferit ajutorul celor care intră în țară. 

Femei și copii care fug de război sunt întâmpinați de ai noștri cu apă și alimente, îmbrăcăminte și locuri de cazare pentru găzduire pe durata conflictului. Mai multe detalii AICI

Citește și: Cine e Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei

Fotografii: Getty Images/ Agerpres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

related posts

Modifică setările cookies