Volodimir Zelenski spune din nou că vrea să vorbească direct cu Vladimir Putin: „Nu mi-e frică”


Războiul pe care Rusia l-a început în Ucraina pare a fi departe de a se încheia, iar negocierile dintre cele două țări nu au ajuns la niciun deznodământ, cel puțin momentan.


Într-un interviu pe care l-a oferit pe 9 martie jurnaliștilor germani de la Bild, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a afirmat că este dispus să facă anumite compromisuri, dar că și rușii ar trebui să facă același lucru. Mai mult decât atât, el a afirmat, din nou, că războiul se poate termina doar dacă va exista o discuție direct cu Vladimir Putin.

„Dacă aș fi vrut, aș fi putut să fug și să fiu în siguranță până acum. Dar sunt prea mândru că sunt ucrainean. Și eu, dar și familia mea. Oamenii își fac griji pentru mine, dar simt că inimile lor sunt alături de mine. Nu mi-e frică! Ce poate fi mai rău decât frica? Nu trebuie să-mi fie frică, trebuie să rămân calm. Ce s-ar putea întâmpla mai rău decât s-a întâmplat deja? Avem un război, Rusia împotriva Ucrainei. Atâția oameni au căzut deja. Țara a fost distrusă. Ce s-ar putea întâmpla mai rău oamenilor care și-au pierdut copiii? Nu ne vom da bătuți și nu ne vom vinde pământul. Întrebarea nu este ce pot să dau. În fiecare negociere, scopul meu este să pun capăt războiului cu Rusia. Și sunt, de asemenea, gata să fac anumiți pași. Se pot face compromisuri, dar nu trebuie să fie o trădare a țării mele. Și cealaltă parte trebuie să fie dispusă să facă compromisuri, de aceea se numesc compromisuri. Doar așa putem ieși din această situație. Nu putem vorbi încă despre detalii. Nu am avut încă un contact direct între președinți. Numai prin discuțiile directe cu Vladimir Putin putem pune capăt acestui război”, a spus Volodimir Zelenski pentru Bild.

Vezi și: 

 

Secretul lui Zelensky

 

  • Volodimir Zelenski spune din nou că vrea să vorbească direct cu Vladimir Putin: „Nu mi-e frică”

related posts

Modifică setările cookies