Vrea respect pentru femei! Cea mai bună fotbalistă a lumii, în război cu sexul opus


Norvegianca Ada Hegerberg (23 de ani) este în acest moment echivalenta lui Leo Messi sau Cristiano Ronaldo în fotbalul feminin. 

Tag-uri: #respect #egalitate

Jucătoarea nordică e inițiatorea  unui protest fără precedent împotriva discriminării sexuale din sportul-rege, motiv pentru care a refuzat să joace la Campionatul Mondial din această vară.

Dacă Messi și Ronaldo au câștigat fiecare câte cinci „Baloane de Aur”, recompensa supremă la nivel individual pentru un fotbalist, Ada Hegerberg și-a trecut în cont în 2018 ediția inaugurală a „Balonului” în varianta feminină.

La ceremonia desfășurată în decembrie la Paris, fotbalista legitimată la echipa franceză Olympique Lyon a fost protagonista unui episod neplăcut pentru reprezentantele sexului frumos.

În momentul în care a primit trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii, Ada a fost provocată de DJ-ul evenimentului să danseze în incitantul stil „twerk”, care presupune mișcări energice și sexy ale posteriorului. „No!” a fost răspunsul discret al norvegiencei, care s-a simțit extrem de umilită de această propunere. Ulterior, fotbalista a acceptat scuzele moderatorului, însă lupta sa cu discriminarea sexuală nu s-a oprit aici.

Cu un an înainte de evenimentul prezentat mai sus, Ada Hegerberg luase decizia de a nu mai juca pentru echipa națională a țării sale, nemulțumită de faptul că fotbalistele din țara natală nu sunt apreciate așa cum ar trebui. „Fotbalul e sportul cel mai îndrăgit în Norvegia pentru fete, dar în același timp fetele nu se bucură de aceleași oportunități ca băieții”, a fost justificarea bine întemeiată a Adei.

Conducătorii federației norvegiene au sperat ca Hegerberg să revină la sentimente mai bune înainte ca Norvegia să participe la Mondialul de fotbal feminin din luna iunie, dar degeaba.

„Nu e vorba numai de bani. Sunt multe lucruri de pus la punct înainte de a mă gândi la o revenire în echipa națională. Ei mai au multe de făcut, eu nu mai am nimic de zis”, a declarat Ada Hegerberg, dezamăgindu-i astfel pe fanii naţionalei nordice.

related posts