Zac Efron a stârnit un val imens de controverse pe internet: "Este lipsă de respect pentru oamenii de culoare!"


Cel mai bine cunoscut pentru rolul său din High School Musical a crezut că este un joc copilăresc și simpatic, atunci când a postat pe Instagram o fotografie în care apare cu dreadlock-uri, alături de descrierea "Doar pentru distractie".


Actorul în vârstă de 30 de ani a stârnit un val imens de critici pe internet. Mulți dintre fanii săi spun că, de fapt, coafura lui de vară este un caz clasic al unei alte persoane albe care fură o parte din cultura neagră.

 

Just for fun ????

O postare distribuită de Zac Efron (@zacefron) pe

"V-au fost acordate atât de multe privilegii și experiențe mondiale care ar trebui să vă informeze, de asemenea, că dreadlock-urile purtate de oamenii albi sunt un gest cultural nepotrivit și lipsă de respect", a spus un utilizator de pe Instagram.

Multe vedete au fost adesea ținta criticilor pentru că au preluat diferite stiluri ale persoanelor de culoare. Un  astfel de caz este cel al lui Kim Kardashian, care a fost constant apostrofată pe rețelele sociale, pentru că a purtat panglici și codițe împletite. 

Zac Efron a fost apărat de cei mai loiali fani ai săi: "Dreadlocks-urile, care sunt în esență suvițe incurcate în păr, au apărut în multe culturi de-a lungul a mii de ani. Dovada utilizării lor a fost găsită în India antică, Egiptul antic, triburile germane, vikingii, insulele din Pacific, creștinii timpurii, precum și în triburile africane".

"Comentariile de aici sunt ridicole", a spus altcineva. 

"Mai zice cineva ceva atunci când o văd pe Niki Minaj purtând o perucă blondă? Nu, nimănui nu-i pasă de ceva atât de nesemnificativ ca părul altcuiva.",  a mai comentat un fan. 

Fotografia cu pricina a strâns peste 1.600.000 dea precieri și mii de comentarii. 

related posts

Modifică setările cookies