5 plaje neconventionale pe care trebuie sa le vezi vara asta 


Cand te gandesti sa pleci in vacanta sau pur si simplu sa evadezi cateva zile, esti tentat, probabil, sa alegi o destinatie foarte cunoscuta, insa ce-ar fi daca vara asta ai bifa niste destinatii mai inedite?

Tag-uri: #plaje #vacanta

Site-ul brightside.com a facut o lista cu unele dintre cele mai interesante plaje din lume, pe care te invitam sa le descoperi si tu in galeria de mai jos:

Vaadhoo, plaja fosforescenta din Maldive 

Aceasta plaja este considerata una dintre cele mai frumoase din lume datorita jocului interesant de lumini care se vede la lasarea noptii. Explicatia e una destul de simpla, spun cercetatorii: micile "intepaturi" de lumina biologica aduse de valuri la malul apei sunt produse de un microb marin numit fitoplancton. Mai precis, efectul de albastru stralucitor apare datorita unui canal din membrana fitoplanctonului care reactioneaza la semnale electrice. 

Glass Beach, California 

In Fort Bragg, California, exista o plaja celebra pentru sticla de mare care straluceste pe malurile sale. Pana in 1960, aici a fost o groapa de gunoi, insa ea a fost supusa pe tot parcursul anilor '90 unor diverse proiecte de curatare si modernizare. Cu toate astea, sticla si alte obiecte au ramas. In prezent colectarea sticlei de mare e interzisa, dar paznicii spun ca, in ciuda avertismentelor, turistii nu renunta la obiceiul de lua cu ei cantitati mai mari sau mai mici de sticla cand pleaca. 


Kourou, plaja cu nisip verde din Guyana Franceza

Aceasta plaja e una dintre cele mai fotografiate din lume, scriu site-urile de travel. Culoarea nisipiului e data de prezenta unei pietre semi-pretioase numite olivina, care e adusa din conul unui vulcan aflat in apropiere. De mentionat ca mai gasesti o plaja cu nisip verde si in Hawaii. E vorba de plaja Papakolea, cunoscuta si ca Green Sand Beach. Mai precis, o gasesti in aproapiere de South Point, in districtul Ka'u.Pink Sand Beach, Bahamas

Daca ajungi in Bahamas, nu ar trebui sa ratezi aceasta plaja. E considerata una dintre cele mai spectaculoase plaje din intreaga regiune, iar nisipul colorat in roz contribuie la farmecul aparte al insulei in sine.

Hidden Beach, Marieta, Mexic

Desi se numeste "Hidden Beach", plaja ascunsa este una dintre cele mai populare din Mexic. Aflata in Insulele Marieta, langa Puerto Vallarta, aceasta plaja e accesibila doar printr-un tunel foarte ingust. Mai precis, poti sa ajungi acolo numai inotand, deci daca nu esti un scufundator sau intotator profesionist, ar fi totusi bine sa nu te aventurezi. Altfel, daca inoti bine, plaja ascunsa e, cu siguranta, una dintre destinatiile pe care ar trebui s-o vezi macar o data.Foto: istockphoto.com
FULLSCREEN
15 plaje neconventionale pe care trebuie sa le vezi vara asta 
  • /

related posts

Modifică setările cookies