5 lucruri pe care le facem acum, dar pe care le vom regreta peste 5 ani


Toate incercam sa ne traim viata fara remuscari. Din pacate insa, facem, involuntar, lucruri pe care e posibil sa le regretam in viitor. Iata ce trebuie sa schimbam acum daca vrem sa nu ne mustram pe noi insine mai tarziu.


1. Trebuie sa folosim lotiune cu SPF. Da, ia mult timp sa aplicam lotiunea protectoare pe piele in zilele cu soare sau la plaja. In plus, de multe ori aceasta e prea grasa, da o senzatie bizara pe piele si e un plus la cheltuielile lunare. Daca nu o folosim insa, pielea va imbatrani prematur si e posibil chiar sa ne imbolnavim de cancer de piele. Vom regreta, probabil, mai tarziu daca nu o aplicam acum.

2. Trebuie sa renuntam la fumat. Stim deja ca fumatul dauneaza sanatatii si frumusetii, dar niciodata aceste motive nu par suficient de puternice cat sa ne faca sa renuntam. Daca argumentul legat de bunastare nu e suficient de puternic, trebuie sa ne gandim la finante. Nu e ieftin sa fii fumator in zilele noastre. Poate asta ne va convinge sa le lasam deoparte.

3. Trebuie sa renuntam la noptile pierdute. Suntem tinere si, daca nu ne distram acum, atunci cand sa o mai facem? Dar orele de nesomn si programul haotic poate avea consecinte serioase asupra sanatatii, asa ca trebuie sa ne gandim serios la asta inainte sa ne organizam viata.

4. Trebuie sa ne schimbam obiceurile alimentare. Un covrig si un iaurt par solutia perfecta intr-o zi plina, in care nici portofelul nu mai e la fel de plin ca altadata. Un meniu box, o saorma pe fuga, o pizza comandata si mesele pe ziua respectiva sunt acoperite, nu? Organismul are insa nevoie de vitamine si nutrienti pentru a functiona cum se cuvine, iar un regim alimentar haotic poate crea adevarate neplaceri pe viitor.

5. Trebuie sa invatam sa ne bucuram de clipa. Multe am ajuns sa trecem prin viata ca rata prin apa. Vrem job stabil, un salariu bun si muncim, muncim, muncim, fara sa ne oprim macar pentru cinci minute sa ne bucuram de cer, de nori, de oamenii din jur. Suntem atat de stresate pentru ziua de maine incat uitam sa o traim pe cea de azi. Viata e plina de momente mici, savuroase, pe care le ignoram. Sigur vom regreta daca nu schimbam ceva.

related posts

Modifică setările cookies