Studiu: 86% din adolescenti au in corp chimicale rezultate din plastic, direct legate de cancerul de san sau de prostata


Bisfenolul A (BPA) se gaseste in recipiente din plastic, sticle de apa si chiar si in chitante. Substanta chimica, folosita inca din anii 1960, imita estrogenul, hormonul sexual feminin. 

Tag-uri:

Un studiu efectuat de Universitatea din Exeter a testat esantioane de urina de la 94 adolescenti, iar rezultatele indica faptul ca aproape 90 la suta dintre acesteia au substante chimice rezultate din plastic in corpurile lor. 

Folosit pentru a intari plasticul, bisfenolul a fost legat de diabetul zaharat de tip 2, bolile de inima, dar si de scaderea numarului de spermatozoizi si infertilitate la barbati, precum si cancerul de san si de prostata. 

Expertii se tem ca este imposibilă evitarea chimicalelor, avand in vedere utilizarea pe scara largă a ambalajelor din plastic pentru alimente.

Co-autorul studiului, profesorul Lorna Harries, din cadrul Universitatii, a declarat: "Majoritatea oamenilor sunt expusi la BPA zilnic. In acest studiu, cercetatorii nostri au descoperit ca, in prezent, avand in vedere legile actuale de etichetare, este dificil sa se evite expunerea prin modificarea dietei noastre. Intr-o lume ideala, am avea de ales asupra a ceea ce consumam. In prezent, deoarece este dificil sa se identifice care produse si ambalaje contin BPA, nu este posibil sa faci, practic, aceasta alegere ".

 

Profesorul Tamara Galloway, autorul principal al studiului, a declarat: "Am constatat ca o dieta conceputa pentru a reduce expunerea la BPA, inclusiv evitarea fructelor si legumelor ambalate in recipiente de plastic, alimentelor conservate si alimentelor destinate reincalzirii intr-un cuptor cu microunde in ambalaje care conțin BPA, a avut un impact redus asupra nivelurilor de BPA din organism. "

 

Studiile anterioare au aratat ca oamenii risca o expunere mai mare daca folosesc in mod repetat sticle de plastic care contin BPA, din cauza uzurii in timp si daca incalzesc cuvele de plastic care contine aceasta substanta in cuptorul cu microunde.

BPA este  mai periculos pentru femei si copii

Copiii si femeile gravide sunt  mai susceptili in a suferi mai mult dupa ingerarea substanței chimice BPA, deoarece au cantitati mari de hormoni de crestere si de dezvoltare in corpul lor.

Cercetatorii au facut o legatura intre expunerea la BPA atunci cand suntem tineri si au observat perturbari in ddezvoltarea creierului la copii sau aparitia astmului. 

Iimpactul expunerii timpurii asupra unor substanțe chimice care distrug hormoni, cum ar fi BPA, poate sa apara chiar si mult mai tarziu in viata. Poate chiar sa afecteze generațiile viitoare, deoarece poate avea un efect daunator asupra reproducerii feminine si are potentialul de a afecta sistemele de reproducere masculine. 


Cercetatorii susțtn ca persoanele din intreaga lume, diun toate categoriile de varsta, sunt susceptibile de a avea o cantitate masurabila de BPA in sange, urina sau tesut corporal. Mai multe studii guvernamentale au detectat BPA in procente mari  ale populației, inclusiv 93% din populatia SUA in varsta de sase ani si mai in varsta si 99% din populatia din Germania cu varste cuprinse intre 3-14 ani. Acest nou studiu privind numarul mare de adolescenti cu BPA in sistemul lor digestiv serveste doar pentru a sublinia aceasta preocupare.


 

Curios, BPA este prezent, de asemenea, in cantitați mari,  in industia de imprimare  si incasare.  Acest lucru inseamna ca atunci cand gestionati chitantele, substanta BFA se imprima pe degete si intar atat de adanc in piele incat nu poate fi spalata.  Si nu credeti ca puteți folosi un dezinfectant de maini penetru a va spala. Cercetatorii spun ca  substantele chimice din ele pot creste de fapt cu pana la 100 de ori mai mari decat absorbtia pielii de BPA.

Deci, cel mai bun sfat este sa NU lasati copiii sa atinga chitantele. Daca trebuie sa va ocupati de acestea, spalati-va mainile cu apa si sapun cat mai curand posibil dupa ce ati atins bonuri.

FULLSCREEN
86% dintre adolescenti au in corp chimicale rezultate din plastic, direct legate de cancerul de san sau de prostata
  • /


related posts