Adevarul despre prietenii tai de pe Facebook. Cum iti dai seama daca viata lor e atat de "fabuloasa" pe cat o prezinta


Nu trebuie sa fii expert in sociologie pentru a-ti da seama ca viata pe site-urile de socializare e, de multe ori, mai roz ca in realitate : studentii au rezultate stralucite, afacerile n-au mers niciodata mai bine, iar sotii au aceeasi pasiune unul pentru celalalt ca acum 25 de ani. Daca va face sa va simtiti mai bine, iata cateva cai prin care putem descoperi adevarul despre persoanele de pe Facebook sau ...”Fraudbook” :


Daca nu apare anul nasterii, probabil l-au omis intentionat.

Pusi la zid, vor spune ca o fac pentru a preveni furtul identitatii, dar motivul principal este ca vor sa para mai tineri decat sunt sau, in cazul adolescentilor, ceva mai maricei. Desigur, oricine ia in serios furtul identitatii va sta departe de Facebook, ceea ce ne duce cu gandul ca exista alte motive pentru care si-ar ascunde varsta.

Ce lipseste de pe Facebook, poate lipsi si din viata reala. 

Cu totii avem acel prieten care isi posteaza mai multe poze cu animalul de casa decat cu copilul. In fiecare zi vedem outfit-ul cainelui, poze cu pisica rasfatata si statusuri despre lucrurile dragute pe care le fac. Intre timp, nu auzim nimic despre facultatea la care merge copilul si nu vedem poze de la festivitatea de absolvire. Hmm…curios ! 

Citeste printre randuri lucrurile pe care nu le spun.

“Iubitul a insistat sa iau o pauza de la munca pentru a merge impreuna la un picnic in parc. Ce baiat!” inseamna “ cei de la deratizare tocmai au inceput exterminarea si trebuie sa plecam, dar am stabilit sa facem sandwich-uri inainte. Acum suntem in parc, mancati de vii de tantari”.

E ceva dubios atunci cand poza de profil nu e niciodata cu ei.

Site-ul se numeste FACEbook, asa-i ? Nu “CopacDragutBook”  sau “ PisicaMeaBook” ! Cu toate astea, sunt multi care se feresc sa apara in pozele de profil pentru a nu fi vazuti de ceilalti. In acest caz, psihologii spun ca apar probleme de ordin emotional, poate fi vorba despre anxietate sau, pur si simplu, persoana respectiva este mai timida.

Cei care te adauga in grupuri, in loc sa te invite, sunt disperati dupa atentie.

Poate vor spune ca s-a intamplat din greseala - “am crezut ca ti-am trimis o invitatie”, dupa care isi vor cere scuze si vor spune ca in cazul in care nu iti place, iti poti irosi urmatoarele 10 minute din viata incercand sa descoperi pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a parasi grupul. Adevarul este ca stiau ca nu ai fi acceptat niciodata invitatia, asa ca si-au incercat norocul. 

related posts

Modifică setările cookies