Alina Ceușan e pe val. Bloggerul de modă #1 din România te învață cum să faci bani în online


Alina Ceușan a fost desemnată cea mai bună bloggeriță de modă din România și spune că nu se va opri aici. Tânăra, originară din Cluj-Napoca, știe care e rețeta succesului în online și e gata să o împărtășească cu voi.


Nu există eveniment de gală de la care să lipsească, dar dacă, totuși, se întâmplă și acest accident, Alina Ceușan lasă impresia că a fost acolo. Se declară un blogger dedicat sută la sută scrisului și, spune ea, acesta e primul sfat pentru bloggerii aflați la început de drum. Fraților, scrieți, scrieți și faceți-o bine! Rețeta completă a succesului o aflați mai jos.

Cum e să primești o nouă distincție în acest domeniu? Nu e obositor să fii atât de premiată? 

„Toate premiile trebuie să vină la Cluj (râde). În primul rând, premiul ăsta înseamnă pentru mine o confirmare că tot ce fac eu în online rezonează cumva, trece dincolo de ecran și ajunge la sufletul celor care mă citesc, pentru că ei m-au votat și m-au adus din nou pe scenă”.

Ce înseamnă să fii influent în online și cum gestionezi această popularitate?

„Cred că a fi influent înseamnă să ai o voce, dar și o foarte mare responsabilitate pentru ceea ce postezi, ceea ce aduci în online. Eu așa văd munca asta a mea în blogosferă. La mine, totul a început din pasiune, a fost un proiect la facultate. Încerc să ajut și să aduc ceva nou, ceva ce nu există și ceva informație, pentru că de asta avem nevoie în online. Avem destule video-uri funny și pagini goale, care nu transmit nimic”.

Sunt o sumedenie de bloggeri și bloggerițe de fashion, însă puțini au succesul tău. Ce sfaturi ai pentru ei?

„În primul rând, trebuie să pornești toată treaba asta din pasiune. Dacă pleci cu gândul că vrei să faci bani din asta, nu o să funcționeze. Problema este că foarte mulți tineri de azi vor să ajungă influenceri, să facă bani rapid pe Instagram. Cred că este total greșit să pornești un blog cu această idee. Eu cred că am câștigat mult prin sinceritate și prin faptul că scriam și scriu în continuare foarte rapid, în ziua când lucrurile se întâmplă. În 2012, plecam de la un eveniment, intram pe laptop, indiferent de oră, scriam și postam în seara respectivă. E foarte important să fii aici, acum, pentru că dacă nu o faci tu, sunt alții care ți-o iau înainte”.

Ok, a fost pasiune, dar când ți-ai dat seama că poți să faci bani din blog? 

„În momentul în care am avut examenul la facultate, cam la o lună după ce am deschis blogul, profesorul meu mi-a spus să-l păstrez că s-ar putea să fac bani din el. Nu știam la ce se referea atunci, dar i-am urmat sfatul pentru că mă pasiona scrisul, ca și azi, de altfel. Dar pe lângă scris, a fost și pasiunea pentru fotografie, pentru modă, pentru estetică pe care, până la urmă, orice fată le are. Atunci nu mi-am dat seama că pot să fac bani din pasiunile mele, iar primul câștig a venit la vreo șase luni, 150 de euro dintr-un shooting la Târgu Mureș. Cu toate acestea, eu am privit blogul meu ca pe un jurnal online”.

N-o să te întreb câți bani câștigi din blog, fiindcă nu se cade, dar, totuși, câți bani câștigi? :)

„Treaba asta e evident confidențială, dar pot spune că îmi permit să-mi iau o geantă, o pereche de pantofi, să-mi plătesc o vacanță când doresc. Dar e un job full time, doar asta fac, dar mă ocup și de brandul nostru de costume de baie. Da, câștig foarte bine din blogging, dar e un job pe care îl fac 24/7 și îi sunt foarte dedicată”.

Cam ce procent din cei care te citesc se regăsesc în ceea ce scrii și aplică în viața reală ceea ce le transmiți?

„Nu am un procent sau o cifră, dar primesc foarte multe mesaje, și asta e un soi de răsplată pentru mine. Mi se cer diverse sfaturi prin email și mă bucur că pot să împărtășesc din experiența mea, fiindcă la începuturile mele în wordpress nu am avut parte de ajutor”. 

Ți-ai luat acel master în styiling la Milano, de care vorbeai cândva?

„Se întâmplă treaba asta. În 25 iunie o să plec la Milano, pentru trei săptămâni, să fac un curs de vară la Istituto Marangoni. Mai multe detalii voi oferi pe blog în perioada respectivă”.

De unde îți cumperi haine și ce îți place să porți?

„Păi, hai să încep cu ținuta de pe mine. E o rochie vintage din paiete, verde, pe care am luat-o de la un vintage shop din Cluj-Napoca. E o fată foarte tânără care e pasionată de ceea ce face și îmi place să văd astfel de oameni pasionați. Am mai multe articole vestimentare de a lea, aceasta este doar una dintre ele. Dar îmi place foarte mult să mixez produse de brand, cu produse second hand, cu lucrușoare vintage. În general îmi cumpăr haine din magazine online precum Entrance Store sau Molecule F, pentru că are design românesc, dar îmi iau și multe lucruri direct de la designeri români. Repet, îmi place să umblu prin magazine second hand, doar că acolo trebuie să cauți foarte mult pentru a găsi anumite piese unicat. Chiar poți să dai și de niște haine de brand foarte ieftine”.

Ce purtăm vara asta la plajă?

„Păi, prima recomandare ar fi costumele de baie de la INFSD (râde). Mai am o recomandare, e vorba de o rochie de vară care se potrivește la orice - mic dejun, pe plajă, la party seara, la orice vrei tu, în funcție de cum o accesorizezi. E acea rochie furou, lungă, elegantă, din mătase, cu două bretele super subțiri și cu o crăpătură la spate. Cred că orice femeie ar trebui să o aibă în garderobă”.

related posts

Modifică setările cookies