American Girl, papusile care schimba imaginea de sine a fetitelor americane


"American Girl" este un brand de jucarii american, ce vinde papusi personalizate. Pentr 110 $, parintii le pot cumpara fetitelor lor papusi a caror haine, par, ochi si culoare a pielii sa fie identice cu cele ale micutelor. De la infiintarea sa, in 1986, brandul de jucarii a vandut peste 21 de milioane de astfel de papusi.


Impresionata de modul in care aceste jucarii pot modifica perceptia de sine a micutelor lor proprietare, Ilona Szwarc, o fotografa poloneza stabilita in America, a calatorit in ultimii 3 ani peste tot in SUA fotografiind sute de fetite impreuna cu papusile lor.

"Generatia mea se juca cu papusi Barbie", a declarat intr-un interviu pentru "Daily Mail" fotografa, in varsta de 27 de ani. Ilona este de parere ca papusile incorporeaza un important set de valori culturale actuale.

"Daca compari American Girl cu Barbie, e o diferenta imensa de imagine corporala. Nu sunt niste femei blonde, perfecte. Arata ca niste copii, putin mai durdulii. Si fetitele le pot personaliza, astfel incat nu au in fata un model nerealist.

In plus, asa invata sa accepte varietatea (culoarea pielii, diferitele tipuri de par si de culori de ochi etc)", a mai adaugat ea.

Spune si tu: ce parere ai despre aceste papusi? Crezi ca sunt o alternativa mai buna la papusa Barbie?
 

FULLSCREEN
American Girl, papusile care schimba imaginea de sine a fetitelor americane
  • /

related posts