Aplicatia Facebook Messenger poate face o multime de lucruri cu telefonul tau, fara sa stii sau sa-ti dai seama


Daca ai cont pe Facebook si folosesti un smartphone, cu siguranta ai comunicat pana acum cu prietenii tai pe chat, de pe telefon, cu ajutorul aplicatiei de Messenger. Aceasta poate face o multime de lucruri cu telefonul tau, fara sa stii sau sa-ti dai seama.


In ultima vreme, Facebook a inceput sa le trimita utilizatorilor mesaje potrivit carora in curand nu vor mai putea folosi aplicatia de Messenger direct din reteaua de socializare, ci vor trebui sa intre si sa o descarce ca aplicatie separata.

Facebook Messenger nu reprezinta o noutate pentru cei care au cont, insa milioane de oameni au inceput sa reactioneze din ce in ce mai agresiv cand vine vorba de ea, cu toate ca au acceptat sa si-o instaleze pe telefon si au folosit-o pana acum.

Motivul? Abia acum au inceput sa afle care sunt conditiile impuse de producatori si au vazut ce poate face Messengerul pe telefon, fara ca ei sa-si dea seama. Intr-un articol scris in luna decembrie de un editor Huffington Post, acesta a descris cateva dintre cele mai agresive optiuni ale Messengerului Facebook:

- aplicatia poate da telefoane fara interventia ta; cu alte cuvinte, te poti trezi cu factura "incarcata" fara sa-ti dai seama de ce platesti mai mult decat ar trebui

- aplicatia poate face fotografii si poate inregistra cu camera telefonului tau in orice moment, fara ca tu sa-ti dai acordul

- aplicatia iti poate citi jurnalul de apeluri, inclusiv data la acre au fost facute, precum si durata; specificatiile tehnice ii permit sa salveze aceste informatii, iar daca alte aplicatii de tip spy sau malware intra in telefonul tau, pot prelua informatiile si le pot da mai departe

Sigur, acest tip de termeni sunt valabili si pentru alte aplicatii, pentru care ti-ai dat, in mod sigur, acordul. Stiai insa ce ai acceptat sa faca pe telefonul tau? Ai mare grija inainte sa-ti mai instalezi altele.

Foto: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

related posts

Modifică setările cookies