Astăzi este Sfântul Ciprian. Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine


Creștinii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul  Mucenic Ciprian. 


Sfântul Ciprian este recunoscut de credincioși drept cel care înlătură farmecele și vrăjile. 

Sfântul Ciprian a fost un filozof care a  trăit în timpul împăratului roman Decius, un prigonitor al creştinilor ce a domnit între anii 249-251. 

 

Ciprian s-a născut în prima jumătate a secolului al III-lea în Cartagina, în actualul oraş Tunis, în Nordul Africii.   A crescut într-o familie de păgâni bogaţi. Apoi, părinții săi l-au trimis să învețe vrăjitoria de al cei mai vestiți vrăjitori din acele timpuri. 

Viaţa lui s-a schimbat în mod surprinzător când a încercat, fără succes, să dovedească cât de puternice sunt vrăjile lui.  Un tânăr imoral i-a cerut cerut vrăjitorului Ciprian să-l ajute şi să câştige dragostea tinerei Iustina.  Se spune că Ciprian a încercat cele mai grozave vrăji, dar totul a fost în zadar. Demonii n-au avut putere asupra Iustinei, care se creștinase recent şi s-au răzbunat chiar pe Ciprian. 

Constatând puterea credinței cu ajutorul căreia Iustina a învins demonii, vrăjitorul Ciprian a hotărât să se boteze şi să propovăduiască credinţa creştină. Nu după multă vreme, Ciprian a devenit preot şi apoi episcop. 

 

Pentru că n-a vrut să se supună dorinței împăratului roman Deciu și să renunțe la credința creștină, Episcopul Ciprian şi credincioasa Iustina au fost torturaţi şi în cele din urmă, decapitaţi.

 

 

Tradiţii de Sfântul Ciprian 


Se spune că astăzi, pentru îndepărtarea farmecelor casa şi hainele trebuie stropite cu aghiazmă sfinţită 

 

Rugăciunile făcute la racla Sfântului Ciprian, mai multe zile la rând, vindecă bolile grave şi teama de vrăji şi descântece.

 

Cel care găsește obiecte ciudate prin casa sa,  trebuie să le ardă, apoi să aprindă tămâie într-un vas şi să colinde toată casa. Doar baia nu se tămâiază.

 

Ritualurile vrăjitoarelor nu au efect pozitiv, dacă te rogi astăzi la Sfântul Ciprian.

 

Femeile care nu pot face copii, se roagă și ele astăzi pentru a fi binecuvântate cu prunci. 

 

Sfântul Ciprian mai vindecă boli cărora medicii nu le dau de cap și  încheagă căsniciile care trec prin momente de răscruce.

related posts

Modifică setările cookies