Au acces la toate bijuteriile Casei Regale, dar le vezi rareori cu diamante. De ce nu au voie Kate și Meghan să poarte diamante după placul lor


Deși au acces la aproape toate bijuteriile deținute de Casa Regală a Marii Britanii, Kate și Meghan nu au fost văzute decât rareori purtând diamante.


Protocolul regal britanic nu le permite duceselor de Cambridge (Catherine) și de Sussex (Meghan) să poarte bijuterii cu diamante decât în ocazii speciale și doar după o anumită oră.

Astfel, în afara inelelor de logodnă, e foarte puțin probabil să vezi o prințesă sau ducesă purtând diamante.

Potrivit experților în protocol regal citați de publicația mirror.co.uk, chiar și în rarele ocazii când vei vedea o prințesă purtând diamante, va fi, în mod sigur, după ora 6 seara. 

,,Înainte de ora 6 au voie să poarte orice alt fel de pietre: perle, safire și așa mai departe. Diamantele au voie să le poarte doar după ora șase seara, iar motivul nu ea atât de ciudat pe cât s-ar putea crede. Dintotdeauna, familiile regale au considerat că e de prost-gust să fii flashy și să porți diamante pe timpul zilei.”,  a explicat expertul în protocol Myka Meyer.

Rarele ocazii când publicul se poate bucura de expunerea bijuteriilor care au diamante sunt nunțile regale. 

Meyer a mai declarat pentru Mirror și că Meghan și Kate au permanent la dispoziția lor o armată de experți, care le ajută să nu încalce niciodată protocolul regal. 
 

FULLSCREEN
Au acces la toate bijuteriile Casei Regale, dar le vezi rareori cu diamante. De ce nu au voie Kate și Meghan să poarte diamante după placul lor
  • /


related posts