Ce cred barbatii despre frumusetea femeilor. Adevarata lor parere te-ar putea surprinde


O mare parte dintre barbati cred ca femeile sau partenerele lor de viata dobandesc frumusetea in mod natural, arata rezultatele unui studiu realizat recent. Mai putin de o treime dintre femei impart insa acelasi punct de vedere cu barbatii.


Frumusetea femeilor a fost un subiect intens dezbatut de-a lungul anilor, barbatii avand puncte de vedere diferite cu privire la acest aspect comparativ cu sexul opus, scrie Daily Mail.

Conform unui studiu care abordeaza acest subiect, 90 la suta dintre barbati sunt de parere ca femeile se nasc pur si simplu frumoase . Cu toate acestea, barbatii nu iau in calcul toate "ritualurile" de infrumusetare prin care trece fiecare femeie pentru a fi frumoasa.

Un sfert dintre femeile intervievate in acest studiu au recunoscut ca au cel putin un secret de frumusete, in timp ce 23 la suta dintre acestea au marturisit ca nimeni nu stie toate procesele prin care trec pentru a deveni frumoase.

In fruntea listei cu gesturi de infrumusetare ale femeilor se afla epilatul, iar 27 la suta dintre acestea recunosc ca acest truc ar fi cel mai jenant secret de infrumusetare pe care partenerul de viata l-ar putea afla. Alte locuri fruntase din lista acestor trucuri sunt ocupate de teama ca partenerul sa le observe parul de la subrat (35 la suta), sa le ia in seama picioarele butucanoase (23 la suta) sau sa observe firele albe de par (12 la suta).

Femeile se tem totodata ca barbatii din viata lor sa nu afle ca: isi epileaza tenul (94 la suta), isi epileaza zonele intime (90 la suta), isi inalbesc dintii (90 la suta), isi aplica bronz fals (79 la suta), isi penseaza sprancenele (41 la suta) sau ca isi vopsesc parul (36 la suta).

"La o varsta la care foarte putine lucruri raman tabu foarte multe femei prefera inca sa pastreze anumite lucruri private, crezand ca intotdeauna exista loc de putin mister chiar si in relatiile cu partenerul de viata. Stiind ca parul tau arata nemaipomenit iti da multa incredere in tine ca femeie. Cu toate acestea, foarte multe ritualuri de infrumusetare nu sunt scene tocmai romantice de vazut. Femeile prefera sa pastreze secrete aceste obiceiuri de infrumusetare, pentru a putea aparea in fata partenerilor lor mai naturale si mai sexy", a declarat psihoterapeutul Rachel Shattock Dawson.

Studiul desfasurat a mai scos in evidenta faptul ca femeile se straduiesc foarte tare pentru a arata bine nu numai pentru parteneri dar si pentru ele.

Pentru anumite reprezentante ale sexului frumos motivatia are un alt scop. Mai exact, anumite femei se vopsesc, de exemplu, intr-o anumita nuanta de culoare diferita de cea cu care s-au nascut, motivand modificarea prin faptul ca aceasta culoare li se potriveste de fapt mult mai bine.

Pe deasupra, studiul arata ca aceste trucuri de infrumusetare ar putea de fapt sa ajute relatia de cuplu, intarind increderea dintre cei doi.

Sursa: Mediafax

related posts

Modifică setările cookies