Ce trebuie să faci dacă vrei să fii "Delegat de tineret la Uniunea Europeană". Ce condiții trebuie să îndeplinești


Ministerul Afacerilor Externe  şi Ministerul Tineretului şi Sportului au lansat programul "Delegat de tineret la Uniunea Europeană", uropeană, potrivit unui comunicat al MAE.


Care sunt condițiile? 

Delegat de tineret la Uniunea Europeană poate fi orice tânăr cu cetăţenie română, student sau absolvent de studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.

Este obligatorie cunosșterea limbii engleze şi / sau franceze.

 

Candidatul trebuie să aibă, de asemenea, experienţă relevantă în activităţi de voluntariat şi în domeniul activităţii politicilor pentru tineret.

 

Potrivit comunicatului MAE, candidaturile pot fi depuse până pe 20 octombrie, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe site-ul de prezentare a pregătirilor pentru preluarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, www.romania2019.eu

 

 

Se vor selecta cinci fete şi cinci băieţi. Aceştia vor susţine un interviu în urma căruia o fată şi un băiat vor obţine statutul de delegaţi de tineret la Uniunea Europeană.

 

Câştigătorii vor participa la o serie de acţiuni organizate în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, precum şi la evenimentele de lansare şi de închidere ale acestui mandat, alături de oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene şi ai României, informează MAE.
 

România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

related posts

Modifică setările cookies