Cum se menține în formă Sandra Izbașa, la cinci ani de la retragerea din gimnastica de performanță


A adus ultimul aur olimpic al gimnasticii românești, într-un an de intense frământări pentru lotul feminin. La cinci ani de la retragerea din sportul de performanță, Sandra Izbașa nu poate sta deoparte de sala de gimnastică.


Sandra Izbașa (28 de ani) rămâne o mare campioană și un reper în gimnastica mondială și după retragerea din sportul de performanță. În prezent, Izbașa antrenează copii de 4-7 ani la Clubul Sportiv Steaua care nici măcar nu au văzut-o scriind istorie în competițiile internaționale. Se declară fericită că poate împărtăși din experiența ei tinerelor talente, care visează să readucă România pe prima treaptă a podiumului.

Odată cu lecțiile pe care le susține aici, Sandra Izbașa se menține în formă, chiar dacă antrenamentele de acum nu sunt la intensitatea celor din perioada de glorie a lotului feminin de gimnastică. „Îmi place să am un stil de viață echilibrat, iar după ce am încheiat sportul de înaltă performanță mi-am dorit să rămân în formă chiar dacă intensitatea antrenamentelor s-a redus. Sunt fericită că mă pot menține în formă în fiecare zi datorită copiilor pe care îi antrenez la clubul Steaua împreună cu Victor Nistor și pot să le împărtășesc din experiența mea”, a declarat pentru perfecte.ro fosta dublă campioană olimpică. 

FOTO: Sandra Izbașa, împreună cu Victor Nistor, Diana Bulimar și tinerele speranțe ale gimnasticii românești

Împreună cu micuții care frecventează clubul Steaua, Sandra face stretching, esențial pentru un sportiv care vrea să facă față unui antrenament intensiv. După încălzire, Sandra trece la exerciții de forță, care implică toate grupele musculare. Clubul de gimnastică nu e singurul loc pe care îl frecventează pentru a-și păstra forma care i-a adus atâtea medalii. Sandra apelează și la ajutorul mamei sale, care deține o sală de remodeling. Aici face stretching și pilates, sub atenta supraveghere a Roxanei Izbașa.

FOTO: Remodeling Body & Gym

„Aceste trei lucruri mă mențin în formă. Fiind obișnuită cu antrenamentele zilnice, îmi place să fac sport indiferent de locul în care mă aflu, chiar și în vacanță. Asta mă face să mă simt bine. Am și un meniu echilibrat, dar îmi pot face și poftele dacă doresc”, ne-a mărturisit Sandra Izbașa.

Și ca să vedeți că marea noastră gimnastă nu glumește, Sandra ne-a arătat unul din elementele sale favorite din gimnastica de performanță, o Danilova laterală de toată frumusețea. Nu încercați așa ceva acasă dacă nu v-ați încălzit bine mușchii în prealabil!

Își face debutul în cinematografie

Sandra Izbașa face un salt în cariera ei, anunțând că va juca în primul ei film. E vorba de o producție românească, o comedie polițistă, în regia lui Iura Luncașu. Sandra Izbașa consideră că e o provocare pentru ea, dar pe care a acceptat-o fără să ezite. Filmările la această peliculă vor începe la finalul lunii iulie, însă până atunci Sandra și echipa de producție au făcut zeci de ore de repetiții.

Dublă campioană olimpică pentru România

Sandra Izbașa este dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Vară. Prima medalie olimpică a fost cea cucerită în 2008 la Beijing, la sol. În același an a câștigat bronzul olimpic cu echipa României. În 2012, la Londra, a cucerit aurul olimpic la sărituri, dar și bronzul cu lotul feminin de gimnastică.

S-a remarcat în gimanstica mondială începând cu anul 2006, iar până în 2013 a cucerit alte cinci medalii de aur, cinci medalii de argint și trei medalii de bronz, la campionatele mondiale și europene. S-a retras din activitate în 2013, după Campionatele Mondiale de la Anvers (Belgia). La un an după retragere și-a anunțat întoarcerea în sala de gimnastică, pentru a se pregăti pentru Olimpiada de la Rio, din 2016. Însă, a renuțat să meargă în Brazilia, din cauză că nu a realizat baremul de punctaj pentru patru aparate.

În 2013 a fost înaintată în gradul de locotenent, prin ordin al ministrului Apărării Naționale.

related posts

Modifică setările cookies