De ce este periculos să postezi fotografiile din vacanță pe Instagram


Dacă frecventezi cu regularitate rețelele de socializare, atunci vacanța este cel mai prielnic moment de a pune conținut interesant și cool pe profilul tău. 


Oricât de tentat ai fi să le arăți prietenilor ce bine te distrezi tu în concediu, gândește-te de două ori îaninte să faci acest lucru, spun specialiștii. 

 

Realitatea este aceasta: este foarte riscant să postezi fotografiile din vacanță. Potrivit specialiștilor, dacă postezi prea multe imagini din concediu te poate transforma într-o victimă perfectă pentru hoți. 
 

Desigur, asta nu înseamnă că un steag roșu flutură la geamul tău, cu mesajul "nu sunt acasă!" , însă este mai ușor decât îți imaginezi ca potențialii hoți să-ți supravegheze viața socială. 

S-ar putea să nu-i dai crezare acestui avertisment, ca fiind extrem de puțin probabil și  să continui să postezi fotografiile într-o piscină de unicorn dintr-o vilă din Grecia sau Spania.  Noile cercetări sugerează că nu este atît de rară situația. 

Un sondaj realizat pe mai mult de 2.000 de persoane de către specialistii  în domeniul home-deco pentru www.hillarys.co.uk a arătat că unul din 12 britanici a fost  fost jefuit după ce au postat fotografii din vacanță pe rețelele sociale. Peste jumătate au recunoscut că și-au marcat locația în posturile lor.

Dar, în ciuda faptului că atât de mulți oameni au devenit victime ale jafurilor ca urmare a localizării pe rețelele sociale, majoritatea au recunoscut că nu și-au schimbat obiceiurile online de când au fost furați.  67% dintre cei chestionați au declarat că au continuat să posteze fotografii de vacanță sau articole cu bunuri valoroase pe care el dețin în casă.

Cele mai comune lucruri furate, arătată cercetările, au fost electrocasnice, bijuterii și bani.

Dacă doriți să evitați să fie o țintă pentru hoți, experții vă  sfătuiesc să așteptați până când ajungeți acasă să postați fotografiile de vacanță. 

related posts

Modifică setările cookies