De ce inelul de logodnă pe care Prințul William i l-a dat lui Kate Middleton e unul controversat


În 6 februarie 1981, Prințul Charles a cerut-o de soție pe Lady Diana Spencer cu un inel cu safire. 

Tag-uri:

Inelul, din aur alb, are un safir Ceylon care a fost încrustat în 12 diamante. Garrad, bijutierul care l-a creat, s-a inspirat din designul unei broșe care a fost creată special pentru Prințul Albert, în 1840. Albert i-a oferit broșa Reginei Victoria drept cadou de nuntă și, de atunci, broșa a trecut din generație în generație, fiind purtată în repetate rânduri inclusiv de Regina Elisabeta a II-a.

Cu toate astea, puțini știu că alegerea lui Charles a fost una foarte controversată. O primă problemă a fost faptul că inelul nu a avut ca piatră centrală un diamant, așa cum se obișnuia până atunci. O a doua problemă a fost faptul că inelul apărea într-un catalog de prezentare al Lui Garrad, ceea ce, în opinia fețelor cu sânge nobil, era echivalent cu faptul că nu era ceva rar. Până la inelul de logodnă al Dianei, era de neconceput ca o viitoare prințesă să primească un inel de logodnă care era accesibil și maselor. 

Potrivit The Sun, o parte a familiei regale britanice a crezut că Diana a vrut ca Prințul Moștenitor Charles să îi cumpere respectivul inel pentru că îi aducea aminte de inelul de logodnă al mamei sale. Diana a purtat inelul cu safir până în ziua divorțului de Charles, în 1996. 

După accidentul Dianei, William și Harry au moștenit colecția de bijuterii a Dianei, inclusiv faimosul inel. 

,,Aș vrea ca toate bijuteriile mele să le revină fiilor mei, astfel încât soțiile lor să le poată purta, în caz că vor dori acest lucru.”, scria Diana în testament. 

Presa a scris că inițial Harry a vrut inelul cu safir, însă, ulterior, când a văzut cât de mult o iubește William pe Kate Middleton, a ales să îi cedeze inelul. 

,,Inelul de logodnă al mamei mele e foarte special pentru mine. Să i-l dau lui Kate a fost felul meu de a mă asigura că mama mea o să fie prezentă la nunta noastră.”, spunea William într-un interviu. 

FULLSCREEN
De ce inelul de logodnă pe care Prințul William i l-a dat lui Kate Middleton e unul controversat
  • /


related posts