Dormi cu telefonul mobil in camera? Vezi la ce pericole te expui si cu ce probleme de sanatate ai putea sa te confrunti


Pastrarea telefonului mobil in dormitor, in timpul noptii, dauneaza sanatatii, creand tulburari de somn, prin inducerea starii de "hipervigilenta".


Opt din zece persoane tin telefonul mobil in apropierea patului, in timpul noptii, si aproape jumatate utilizeaza telefonul mobil pe post de ceas desteptator, conform unui studiu efectuat in Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk, citat de mediafax.ro.


Ingrijorarea expertilor in legatura cu acest fenomen este aceea ca prezenta telefonului mobil in apropierea patului, in timpul noptii, induce o stare de "hipervigilenta", care creeaza tulburari de somn si chiar insomnie.


Cei mai multi oameni vor avea parte de un somn mai bun daca in dormitor nu exista telefoane mobile si alte dispozitive electronice, cum ar fi televizorul sau laptopul, a afirmat Guy Meadows, expert in cercetarea insomniei, la The Sleep School din Londra.


Exista, de asemenea, ipoteze conform carora pastrarea telefonului mobil pe noptiera ar putea provoca ameteli si dureri de cap, desi nu exista deocamdata argumente convingatoare in sprijinul teoriei potrivit careia acest lucru este cauzat de radiatiile campului electromagnetic.


Una dintre principalele cauze care afecteaza somnul este, insa, fara nicio indoiala, lumina intermitenta emisa de telefoanele mobile, mai ales de pe monitorul telefoanelor inteligente, de ultima generatie.

related posts

Modifică setările cookies