Elena Ilinykh sau definitia despre gratie si frumusete pe gheata, aduse la superlativ


La 19 ani, Elena Ilinykh este considerata o stea a patinajului artistic. Impresioneaza atat prin talent, cat si prin frumusete, iar impreuna cu partenerul sau Nikita Katsalapov aduc pe gheata cele mai frumoase povesti.


Intr-o proba in care sportul se contopeste cu arta, iar dansul capata o importanta aparte, Elena Ilinykh se incadreaza perfect in tabloul spectacolului pe care patinatorii il fac de fiecare data cand intra pe gheata. 

 

Gratioasa, foarte stilata, mereu zambitoare si foarte expresiva, Elena a inceput sa patineze inca de mica, dornica sa cucereasca cele mai inalte varfuri ale sportului care a fascinat-o de cand l-a vazut pentru prima data, la televizor. 

"Imi doream sa fiu si eu pe gheata, sa ma vada o lume intreaga la televizor. Dansul pe gheata este o arta", a marturisit Elena. 

 

Pasionata de literatura, pictura, moda si motociclete, Elena Ilinykh imbina cu o maestrie aparte maturitatea necesara unui asemenea sport cu gratia si frumusetea povestilor pe care le pune pe gheata.

 

Anul schimbarilor

Insa nu totul a fost atat de usor pentru Elena si Nikita. Dupa un an de colaborare, in 2006 s-au despartit, fiecare urmand un alt drum. Un drum care avea sa-i aduca din nou impreuna in 2010 si sa-i recompenseze cu o serie de rezultate incredibile la juniori, apoi la seniori. Iar acum se afla in cursa pentru podiumul olimpic si viseaza ca peste patru ani gloria sa fie numai a lor.  

"Nu vreau sa renunt, dar am trecut prin momente foarte dificile. Mama este cea mai importanta persoana din viata mea, mereu ma ajuta sa trec peste clipele nefericite. Imi dau seama in fiecare zi ca nu pot trai fara patinaj", a declarat Elena. 

 

Lebada neagra

Pentru programul liber al sezonului actual, cei doi au ales impreuna cu antrenorii un fragment din famioasa piesa a lui Tchaikovsky, Lebada Neagra, iar pentru Elena transformarea este una magnifica. 

Cu o rochie neagra, plina de dramatism, dar in acelasi timp foarte eleganta, tanara patinatoare ridica de fiecare data sala in picioare, dansul ei si al lui Nikita facand spectatorii sa uite pentru cateva minute ca se afla intr-un patinoar.

 

"Este muzica care mi se potriveste perfect si ma reprezinta. Ma transpun in totalitate in personaj si imi place foarte mult coregrafia. Iar cand spectatorii ne aplauda la final, imi dau seama ca nimic nu este in zadar", e explicat frumoasa bruneta."Frumoasa, inteligenta si vesela". Asa o descrie Nikita pe colega si partenera lui, cea cu care petrece cel mai mult timp. Pentru in spatele celor sapte minute din competitiile oficiale stau zeci de ore de antrenament, dans, balet si exercitii fizice. 


pic.twitter.com/Y6esSSoI

Cine sunt Elena Ilinykh si Nikita Katsalapov?

De patru sezoane la seniori, tineri rusi in varsta de 19, respectiv 22 de ani au urcat de trei ori pe podiumul european pana acum, cucerind o medalie de bronz si doua de argint. La nivel mondial, cea mai buna performanta a lor o reprezinta locul cinci din 2012, urmand ca la Jocurile Olimpice sa participe pentru prima data la editia de la Soci.


Citeste si

 

related posts

Modifică setările cookies