Esti obsedat de selfie-uri? Vezi ce problema serioasa ascunde dorinta de a-ti face multe fotografii


Pentru majoritatea oamenilor, selfie-urile reprezinta o forma de amuzament si o modalitate distractiva pentru a le impartasi prietenilor imagini din cele mai importante momente din viata lor.Insa, obsesia pentru selfie-uri ascunde o problema de sanatate destul de grava, si anume o dereglare psihologica.


Danny Bowman, care a fost diagnosticat cu o tulburate dismorfica a corpului, a explicat ca a vrut sa se sinucida de mai multe ori din cauza dependentei de a-si face poze. Acesta a marturisit ca isi facea si 200 de fotografii intr-o zi doar pentru a obtine imaginea perfecta.


Tanarul de 19 ani a declarat pentru CBS ca era dispus sa-si faca poze timp de 10 ore doar pentru a avea rezultatul final dorit.


"Cazul lui Danny este unul rar, insa problema selfie-urilor este mult mai grava decat pare. Nu este o chestiune de vanitate, ci o problema mintala, care are o rata extrem de mare de sinucidere", a explicat psihiatrul Dr. David Veale.


Intr-un articol aparut in Psychology Today, medicul Pamela Rutledge a explicat ca dorinta de face cat mai multe fotografii are legatura si cu narcisismul, dar si cu stima de sine scazuta.


 

related posts

Modifică setările cookies