Esti obsedata de bronz? Ea a ramas fara o ureche din cauza soarelui si a solarului!


Inca de la 14 ani, mergea de 4 ori pe saptamana la solar si in vacanta statea la plaja cate 15 ore pe zi. Acest lucru era sa o coste viata pe britanica Sue Riddell. A scapat doar cu o ureche.


Impreuna cu sotul si cu cei doi copii, Sue mergea anual in cate 4 vacante. Desigur, toate la mare si la soare. “Mergeam oriunde e cald, ca sa pot face plaja: Spania, Portugalia, Corfu, Maldive si Australia. Ador soarele. Nu aveam nici cea mai mica idee ca ma poate omori”, a spus Sue pentru Daily Mail.


Toate bune si frumoase pana cand a observat o mica crusta in spatele urechii drepte. Initial a crezut ca este o rana de la placa de par. Intr-un final, s-a dovedit a fi un melanom, iar medicii nu au avut de ales decat sa ii amputeze urechea ca sa ii salveze viata.

“Am facut cancer pentru ca iubeam soarele prea mult. In vacanta, eram prima pe sezlong si nu plecam pana nu apunea soarele. Foloseam foarte rar crema de protectie si nu m-am gandit niciodata sa ma dau cu ea si dupa ureche”, a spus Sue.

 Sue Riddell si-a facut o proteza  din cauciuc, prinsa cu suruburi din titan, pe care si-o pune in locul urechii amputate.

Foto: proteza

“Deocamdata aud foarte bine, singura problema este ca trebuie sa mi-o dau jos cand merg la somn”, spune Sue.

Spune si tu: tii cont de sfaturile dermatologilor cand mergi la plaja?

 

related posts

Modifică setările cookies