Greseala pe care o facem cand alegem cadourile de Craciun. De ce trebuie sa tinem cont de Sarbatori


Oamenii pierd prea mult timp cautand cadouri pentru prietenii lor, pentru ca isi doresc sa le ia lucruri deosebite, insa nu de putine ori rezultatul nu este cel asteptat, intrucat cei care primesc darurile nu sunt multumiti.


Cumparaturile de Craciun ar putea deveni o activitate mult mai simpla. Potrivit unui studiu realizat de curand, oamenii pierd prea mult timp cautand cadouri diferite pentru prietenii lor. In schimb, daca le-ar darui tuturor aceleasi cadouri, cautarea ar dura mai putin, iar acestia ar fi mult mai fericiti, scriu cei de la dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinţa de la Universitatea din Cincinnati spun ca atunci cand oamenii cauta cadouri pentru prieteni tind sa se axeze prea mult pe ideea de a cumpara lucruri diferite pentru fiecare. Drept urmare, nu cumpara cadourile care le plac prietenilor. Cu alte cuvinte, incercand sa fie grijulii, aleg cadourile gresite.

Cercetatorii americani au realizat sase experimente in care cumparatorilor li s-a cerut sa aleaga cadouri pentru o persoana sau pentru mai multe cu interese asemanatoare. Cand au facut cumparturi pentru o singura persoana, participantii la studiu au ales cel mai incantator cadou. Dar, atunci cand au facut cumparaturi pentru mai multi, acestia au renuntat la cadourile frumoase in favoarea unor cadouri diferite pentru fiecare prieten in parte.

Cu cat participantii la studiu au incercat sa fie mai grijulii si sa aleaga cadouri diferite, cu atat darurile au fost mai putin frumoase, arata aceasta cercetare, potrivit mediafax.ro. 

Mai mult decat atat, acestia au insistat sa cumpere cadouri diferite pentru persoane cu aceleasi interese, chiar daca li s-a spus ca acestea nu se cunosc si nu au prieteni in comun.

Astfel, de Craciun omenii pierd foarte mult timp cautand cadouri diferite pentru prieteni si, potrivit unor studii anterioare, acestia au tendinţa de a supraestima pretul obiectelor cumparate.

related posts

Modifică setările cookies