Imaginile care au emotionat o lume intreaga. Cum arata puiul de elefant care a plans in hohote dupa ce a fost respins de mamica lui


Povestea care a provocat lacrimi in ochii tuturor celor ce au citit-o a luat nastere intr-o rezervatie de animale salbatice din China. Ce s-a intamplat acolo demonstreaza faptul ca si animalele au sentimente.


Un elefant nou-nascut in rezervatia de animale salbatice din Rong-Cheng, China, a fost supus la chinuri ingrozitoare din partea mamei lui, care nu l-a recunoscut ca fiind puiul ei si l-a respins in cel mai crunt mod. Acesta a fost lovit in repetate randuri de catre aceasta, pana cand ingrijitorii s-au sesizat si l-au indepartat de cea care i-a dat viata.

Zhuang-zhuang, asa cum l-au numit protectorii lui, a fost izolat si i-au fost tratate ranile cauzate de agresivitatea mamei lui. Angajatii rezervatiei, care au sperat sa fi fost vorba doar de un accident, l-au eliberat pe pui dupa ce acesta s-a vindecat si l-au dus la mama lui, insa aceasta l-a atacat din nou.

Avand in vedere cele intamplate, cei de acolo i-au separat din nou, spre intristarea puiului de elefant, care a plans in hohote dupa cea care trebuia sa aiba grija de el.

Specialistii au catalogat reactia mamei elefantului drept efectul vietii in captivitate, sustinand ca instinctele materne pot fi puternic afectate daca acestia traiesc in afara structurilor sociale traditionale si specifice lor.

Suferinta animalului a emotionat o lume intreaga, inclusiv pe ingrijitorul care i-a salvat viata si care l-a adoptat ulterior.

FOTO: boredpanda.com

related posts

Modifică setările cookies