Julia Lipnitskaya, fetita cu oase de fier care isi transpune visele pe gheata. Cum a impresionat rusoaica de 15 ani la Jocurile Olimpice de la Soci


Are doar 15 ani, a fost sustinuta de Vladimir Putin la prima aparitie pe gheata olimpica de la Soci si nu prea intelege de ce publicul si intreaga lume sunt cu ochii atintiti spre ea."Toate aplauzele au fost neobisnuite. A fost o placere reala pentru mine. Sunt incantata ca i-am impresionat pe spectatori", a declarat Julia Lipnitskaia, o tanara de 15 ani care a deschis o noua pagina in istoria patinajului feminin.


Este micuta, firava, insa plina de energie. La 1,58 m, frumoasa rusoaica patineaza de placere, transformand pasiunea unei competitii de o asemenea anvergura intr-un avantaj. Pentru ca Julia patineaza de cand se stie, pentru ca Julia isi exteriorizeaza trairile doar cand se afla pe gheata.
 


In lumina reflectoarelor devine o adolescenta timida, neobisnuita cu importanta care i s-a acordat in ultima perioada. "De fiecare data imi spun ca pe gheata pot arata cine sunt si cat de mult imi place sa patinez. Vreau sa arat cat sunt de buna si ce inseamna acest sport pentru mine", marturisea Julia dupa programul scurt din proba pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Soci.


Impresioneaza prin flexibilitate, viteza si tehnica, insa naturaletea si inocenta varstei ii completeaza portertul sportivei, dar si a omului care ar putea deveni si ar trebui dat exemplu tuturor tinerilor.Cu sase zile mai tanara decat Tara Lipinski (15 ani, aur la JO 1998), Julia Lipnitskaya a devenit cea mai tanara patinatoare care a castigat un titlu olimpic, la sfarsitul programului perfect executat pe muzica din Schindler's List, o tara intreaga si-a tinut respiratia, in frunte chiar cu Vladimir Putin, cel care s-a aflat in Iceberg Skating Palace si a felicitat-o personal pe micuta blonda.Fetita cu oase de otel

Desi are doar 15 ani, colegele sale deja o considera un adversar de temut, considerand ca experienta pe care au acumulat-o de cand au inceput sa concureze la nivel inalt paleste in fata dezinvolturii si talentului cu care Julia isi prezinta programele.


"Cand intra pe gheata, publicul explodeaza. Si nu doar in Rusia, ci peste tot. Este impresionant cat de bine isi stapaneste emotiile de fiecare data. Este o incantare sa vezi cum o fata atat de tanara este asa de motivata", a declarat Ashley Wagner (22 de ani), o patinatoare din SUA.Si colega ei, Gracie Gold (18 ani), si-a exprimat uimirea fata de puterea pe care o emana rusoaica atunci cand paseste pe gheata: "Are doar 15 ani. Este de neatins. Nici nu zici ca are coloana vertebrala, insa oasele ei par din fier".Cine este Julia Lipnitskaya?

Nascuta pe 5 iunie 1998, rusoaica a inceput patinajul la varsta de 4 ani in Ekaterinburg, devenind rapid cea mai talentata sportiva din zona. In 2011, mama sa a decis ca este cazul sa se mute la Moscova pentru a-i oferi alternative mai bune pentru antrenamente, insa nu inainte de a obtine si acordul fiicei sale.


"M-a intrebat daca vreau sa continui sau sa renunt. Instant am raspuns ca da, ca asta imi doresc sa fac pentru tot restul vietii", a marturisit sportiva care din 2011 se antreneaza la Moscova, sub indrumarea lui Eteri Tutberidze.


A debutat la seniori la inceputul sezonului competitional 2013-2014, reusind sa castige etapele de Grand Prix din Finlanda si Rusia si sa se claseze pe locul doi la Skate Canada International. Rezultatele au calificat-o in finala de Grand Prix, unde s-a clasat pe locul doi in urma japonezei Mao Asada.


La inceputul lui 2014, Julia Lipnitskaia a devenit cea mai tanara campioana europeana, reusind sa aduca titlul continentala in Rusia dupa o pauza de opt ani.
 


related posts

Modifică setările cookies