Locul inedit ales de fostul Principe Nicolae pentru cununia religioasa cu Alina-Maria Binder. Ce semnificatie are acesta pentru cei doi


Principele a postat ieri-seara pe Facebook locul in care isi va uni destinul cu cel al logodniciei sale, Alina-Maria Binder.


,,Nicolae al Romaniei si Alina-Maria Binder sunt incantati sa anunte oficierea cununiei lor religioase la Biserica ,,Sfantul Ilie” din Sinaia, in data de 30 septembrie 2018. Cununia religioasa va fi urmata de o receptie la care vor participa invitati din Romania si de peste hotare.”, se arata in comunicatul publicat de Nicolae pe Facebook.

Sinaia e un loc cu insemnatate pentru familia regala a Romaniei si alegerea e departe de-a fi una intamplatoare, de vreme ce acolo s-a nascut unchiul sau, regele Mihai I.

Nicolae a mai spus in postarea sa ca mai multe detalii vor fi oferite pe masura ce evenimentul se apropie.

Nepotul Regelui Mihai a cerut-o in casatorie pe Binder anul trecut, in timpul unei vacante in Cornwall.


Nicolae e una dintre cele mai controversate figuri din familia regala a Romaniei. Regele Mihai l-a exclus din linia de succesiune a Casei Regale si i-a retras titlul monarhic acordat in 2010. Nicolae era al treilea in ordinea de succesiune, dupa Mihai I si Principesa Margareta.

La acea vreme, fostul Suveran nu si-a motivat alegerea, insa a lasat sa se subinteleaga ca decizia are legatura cu stilul de viata al nepotului sau.

In istoria Casei Regale a Romaniei au mai existat si alte excluderi la succesiune. De exemplu, Principele Carol a fost exclus din linia de succesiune in 1926, dupa ce a renuntat la tron a doua oara pentru iubita sa, Elena Lupescu.

Foto: Facebook

related posts

Modifică setările cookies