Magda Vasiliu sare în ajutorul copiilor bolnavi de cancer. A început „Lupta pentru viață”


Fosta prezentatoare TV Magda Vasiliu a început o luptă pentru viața copiilor din România diagnosticați cu boli necruțătoare precum cancerul. Stabilită în Italia, Magda derulează o serie de strângeri de fonduri pentru familiile care și-au pierdut speranța.


Acum mai bine de un an, Magda Vasiliu era și ea printre persoanele fără de speranță. Fiul ei, în vârstă de nici șapte ani, fusese diagnosticat cu o formă de cancer. După o luptă crâncenă cu birocrația din România, cu lipsa tratamentelor inovative, Magda și soțul ei, Cosmin Stoian, au găsit o clinică în Italia care le-a readus speranța. Băiețelul lor, Vlad, s-a vindecat de cancer și în prezent merge la școală în țara care i-a adoptat pe toți ca pe niște oameni ce vor să trăiască cu demnitate.

Vlad a început în acest an școala în Italia. FOTO: Facebook/Magda Vasiliu

Din Italia, Magda și soțul ei au inițiat un proiect social menit să vină în ajutorul altor părinți greu încercați de soartă. „Lupta pentru viață” este un program social de strângere de fonduri pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer și alte afecțiuni grave sau rare. Magda Vasiliu Stoian a explicat pe rețelele sociale de ce a pornit pe acest drum. 

„Am pornit cu soțul meu, Cosmin Stoian, proiectul LUPTA PENTRU VIAȚĂ din dorința de a ajuta copiii care se confruntă cu cancerul sau cu boli rare. Ziua de azi ne-a pus practic în genunchi pe amândoi. Imbecilii care ne conduc poate dorm linișțiți acum. Noi, nu.... N-ai cum să dormi”, a scris Magda pe Facebook, explicând ce anume a determinat-o să acționeze.

Magda Vasiliu și soțul ei, Cosmin Stoian. FOTO: Facebook/Magda Vasiliu

O mamă disperată îmi povestește cum copilul ei ar putea pierde gradul I de handicap, deși are o malformație cardiacă gravă, probleme de coagulare, semipareză, operat de 5 ori pe cord. Starea lui nu s-a schimbat deloc de când a primit gradul de handicap, dar, o lege de c***t, spus pe românește, spune că un an a fost destul. Să va mai zic, că statul îi dă 1.100 de lei? Asta e marea sumă pentru care se zbate biata mamă”, spune Magda, care are o sumedenie de povești triste de acest fel.

Chiar în acest moment, Magda și soțul ei strâng bani pe internet pentru Giulia, o fată de 8 ani, diagnosticată cu sarcom Ewing, aceeași boală pe care a avut-o fiul ei. Familia ei are nevoie de bani pentru a o duce pe Giulia în Italia, la aceeași clinică unde s-a tratat micul Vlad. În cinci zile de la demararea strângerii de fonduri au fost donați 4.050 de euro din suma de 15.000 de euro, pe care Lupta pentru viață și-a propus să o strângă. 

Altă mama, altă poveste tristă. „O altă mamă îmi spune că tocmai ce a aflat că ordonanța 15/2018 nu mai dă dreptul la concediu medical pt îngrijirea copilului până la 18 ani. Copilul ei, bolnav de cancer (!!), face 17 ani luna viitoare. Statul îi cere mamei banii înapoi!! De când copilul a făcut 16 ani și până azi! Pentru că așa e altă lege de c***t! Un copil de un an, cu cancer (neuroblastom) a fost pus pe masa de operație, deschis și închis, fără să-i fie scoasă tumora, pt că medicii au realizat abia când l-au deschis, că tumora adera de carotidă și jugulară, ca atare, copilul putea muri... Continuă chimioterapia și Dzeu cu mila... Poate dă înapoi tumora, se face mai mică și o putem scoate.... Tipic românesc”, mai spune Magda Vasiliu.

FULLSCREEN
Magda Vasiliu sare în ajutorul copiilor bolnavi de cancer. A început „Lupta pentru viață”
  • /

related posts

Modifică setările cookies