(P) Care sunt factorii în funcţie de care plătesc femeile poliţa RCA


Poliţa de asigurare RCA este deopotrivă obligatorie şi pentru femei şi pentru bărbaţi, ceea ce înseamnă că nimeni nu se poate sustrage de la plata acesteia.

Tag-uri:

Cu toate acestea, https://www.romasig.ro atrage atenţia asupra faptului că există anumiţi factori care trebuie să se aibă în vedere, în funcţie de care se stabileşte preţul poliţei.

În cazul în care în discuţie intra şoferiţele, începând cu 2006, pentru câţiva ani se putea vorbi despre o premieră în asigurări, în ideea în care RCA se plătea cu 10% mai puţin de către femei.

Acum, această diferenţiere nu se mai face, femeile nu mai sunt o categorie privilegiată şi nu mai plătesc mai puţin pentru RCA. O situaţie care nu le avantajează, la modul general, mult mai preocupate de posibilitatea de a obţine un RCA ieftin, deoarece sunt mereu orientate spre soluţiile care le oferă economii.

Care sunt factorii care influenţează la modul general plata pentru asigurarea RCA

Preţul RCA se stabileşte în funcţie de următorii factori:

  • societatea de asigurări care a emis RCA;
  • vârsta şoferului;
  • istoricul de daune al şoferului;
  • judeţul în care a fost înmatriculata maşina sau localitatea de domiciliu a şoferului.

Pe site-urilor celor mai multe societăţi de asigurare care emit astfel de asigurări există calculator RCA, un instrument util pentru identificarea costurilor corecte ale poliţelor.

Conform statisticilor, o mare parte din femei se descurcă mai puţin bine la volan decât bărbaţii, ceea ce înseamnă că riscul de a produce accidente este mai mare. Un alt aspect la fel de important este faptul că femeile sunt mult mai şicanate în trafic decât bărbaţii, motiv pentru care concentrarea poate scădea mai uşor. Odată ce atenţia scade este mult mai uşor că accidentele să se producă.

Atitudinea celorlalţi participanţi la trafic poate influenţa comportamentul propriu la volan şi atunci când conducătorii auto devin stresaţi au tendinţa să acţioneze haotic, să nu se mai concentreze suficient de bine, să se grăbească pentru a le face pe plac celor din jur, de unde rezultă în foarte multe situaţii evenimente neplăcute.

Pe acest fond, dar care nu priveşte doar femeile, autorităţile au stabilit că tarifele poliţei RCA sunt influenţate şi de sistemul bonus malus. Dacă în discuţie intra şoferi din a căror cauză nu s-au produs evenimente neplăcute în trafic, reducerea de preţ pentru RCA poate să varieze între 5 şi 50%.

RCA este o poliţă obligatorie

Asigurările RCA sunt obligatorii pentru toţi conducătorii auto şi implică amenzi foarte mari atunci când lipsesc, ceea ce înseamnă că fiecare conducător auto ar trebui să se asigure că rămâne în parametri legali când vine vorba despre deplasarea pe drumurile publice cu maşinile.

Pe lângă amenzi, de cele mai multe ori lipsa unei asigurări RCA implica pe lângă amendă şi confiscarea plăcutelor de înmatriculare.

De asemenea, în momentul unui accident rutier, lipsa unei asigurări RCA valabile poate impune unele probleme considerabile, printre care şi faptul că toate costurile vor fi direct suportate de persoană vinovată, fără intervenţia companiei de asigurări.

O poliţă RCA poate să acopere de cele mai multe ori în totalitate costurile de reparaţie chiar şi în cazul unor accidente care se soldează cu distrugeri masive.

related posts

Modifică setările cookies